< WRÓĆ DO Księga przepisów

Torciki czekoladowe z brzoskwinią

Księga Przepisów 2015-12-31
Składniki:
1 opakowanie brzoskwiń w syropie Valfrutta 400 g
100 g mąki
100 g masło
80 g cukru
2 jajka
30 g kakao
50 g ciemnej czekolady Toblerone
½ łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Przygotowanie:
W misce dokładnie zmiksuj jajka z cukrem, dodaj roztopioną i przestudzoną czekoladę z masłem, kakao, mąkę z proszkiem do pieczenia oraz wanilię. Masę przełóż do 4 wysmarowanych masłem kokilek i piecz ok. 20 min w 170 °C. Serwuj na pokrojonych w plastry brzoskwiniach.
 
< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.