Portal Gastronomiczny

Uczestnicy konkursu kulinarnego Wielkopolski Kucharz Roku 2024

 IX edycja Konkursu im. Rafała Jelewskiego – Wielkopolski Kucharz Roku 2024

Kapituła Konkursu serdecznie zaprasza do wzięcia udziału w IX edycji Konkursu im. Rafała Jelewskiego – Wielkopolski Kucharz Roku 2024 !

W tym roku konkurs również skierowany jest do kucharzy z całej Polski oraz dla Wielkopolan pracujących za granicą !!!

Konkurs odbędzie się 11 czerwca 2024 roku w Hotelu Edison w Baranowie k. Poznania.

Organizatorzy liczą na to, że do rywalizacji o Puchar Prezydenta Miasta Poznania Jacka Jaśkowiaka oraz nominację do XXII edycji Kulinarnego Pucharu Polski staną wybitnie uzdolnieni, ambitni pasjonaci sztuki kulinarnej – Kucharki i Kucharze, którzy tym samym uczczą pamięć Patrona Konkursu św. Rafała Jelewskiego!

Lista uczestników

Komisja w składzie Joanna Ochniak, Dominik Brodziak i Tomasz Purol, po wnikliwej analizie przesłanych zgłoszeń do konkursu zakwalifikowała następujących zawodników:

1. Patryk Stanewicz, Restauracja Szeroka 9, Toruń

2. Bartłomiej Brzozowski, Stena Line Polska

3. Kamil Tomczak, Dom Restauracyjny Antonio, Kalisz

4. Arkadiusz Kulczyński, Restauracja Rusałka, Poznań

5. Denis Tretiakov, Restauracja Światłocień, Poznań

6. Szymon Łupina, Hotel Shuum Boutique, Kołobrzeg

7. Jakub Żymelski, Hotel Antonińska Resort Spa, Leszno

8. Paweł Stępniak, Hotel Fabryka Wełny, Pabianice

9. Jakub Chorzępa, Restauracja Kozlovna, Rzeszów

Zawodnik rezerwowy

Borys Sikorski, Restauracja HakSmak, Gorzów Wlkp.

Poniżej link do Regulaminu tegorocznej edycji Konkursu. 

Na stronie www.konkursykulinarne.pl załączony Formularz Zgłoszeniowy. 

Zadaniem uczestnika konkursu jest przygotowanie dwóch potraw konkursowych:

–  Chłodnik wegetariański  z użyciem dowolnych owoców i warzyw, w ilości 7 porcji

–  Danie główne  z użyciem następujących produktów obowiązkowych: boczek lub karkówka z wieprzowiny rasy złotnicka, chrzan oraz marchew, dodatkowo uczestnik musi użyć techniki grillowania, również w ilości 7 porcji.

Pozostałe składniki w gestii uczestnika! 

Zaznaczamy, że według wytycznych regulaminowych Kulinarnego Pucharu Polski –  DANIE GŁÓWNE konkursowe w całości powinno mieć gramaturę w przedziale 160 – 180 g.”

W przypadku pytań prosi o kontakt.

Z kulinarnymi pozdrowieniami dla wszystkich sympatyków i członków „motylkowej rodziny”.

Szczegóły dotyczące wydarzenia podamy już niebawem.

Kapituła Konkursu

Joanna Ochniak
Dominik Brodziak

Tomasz Purol
Barbara Surma

Wielkopolski Kucharz Roku 2024
Agnieszka Ochniak

Redaktor naczelna portalu PAPAJA.PL

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Tagi

Aktualności

 

Darmowe szkolenia dla branży HoReCa w Instytucie Kulinarnym Transgourmet!

 

Mierzęcin Horse Show w Pałacu Mierzęcin już w maju

 

Remont po pożarze domu Ewy i Piotra Michalskich

Udostępnij

 

Znamy laureatów konkursu Chefs en Or dla uczniów szkół gastronomicznych

 

Host Hotel Restaurants Cukrownia Żnin 2024 - konkurs kulinarny dla profesjonalistów oraz uczniów