Apteka św. Huberta

Zapraszamy na kulinarne wydarzenie Wielkopolski Kucharz Roku

 IX edycja Konkursu im. Rafała Jelewskiego – Wielkopolski Kucharz Roku 2024

Kapituła Konkursu serdecznie zaprasza do wzięcia udziału w IX edycji Konkursu im. Rafała Jelewskiego – Wielkopolski Kucharz Roku 2024 !

W tym roku konkurs również skierowany jest do kucharzy z całej Polski oraz dla Wielkopolan pracujących za granicą !!!

Konkurs odbędzie się 11 czerwca 2024 roku w Hotelu Edison w Baranowie k. Poznania.

Organizatorzy liczą na to, że do rywalizacji o Puchar Prezydenta Miasta Poznania Jacka Jaśkowiaka oraz nominację do XXII edycji Kulinarnego Pucharu Polski staną wybitnie uzdolnieni, ambitni pasjonaci sztuki kulinarnej – Kucharki i Kucharze, którzy tym samym uczczą pamięć Patrona Konkursu św. Rafała Jelewskiego!

Lista uczestników

Komisja w składzie Joanna Ochniak, Dominik Brodziak i Tomasz Purol, po wnikliwej analizie przesłanych zgłoszeń do konkursu zakwalifikowała następujących zawodników:

1. Patryk Stanewicz, Restauracja Szeroka 9, Toruń

2. Bartłomiej Brzozowski, Stena Line Polska

3. Kamil Tomczak, Dom Restauracyjny Antonio, Kalisz

4. Arkadiusz Kulczyński, Restauracja Rusałka, Poznań

5. Denis Tretiakov, Restauracja Światłocień, Poznań

6. Borys Sikorski, Restauracja HakSmak, Gorzów Wlkp

7. Jakub Żymelski, Hotel Antonińska Resort Spa, Leszno

8. Paweł Stępniak, Hotel Fabryka Wełny, Pabianice

9. Jakub Chorzępa, Restauracja Kozlovna, Rzeszów

.

Poniżej link do Regulaminu tegorocznej edycji Konkursu. 

Na stronie www.konkursykulinarne.pl załączony Formularz Zgłoszeniowy. 

Zadaniem uczestnika konkursu jest przygotowanie dwóch potraw konkursowych:

–  Chłodnik wegetariański  z użyciem dowolnych owoców i warzyw, w ilości 7 porcji

–  Danie główne  z użyciem następujących produktów obowiązkowych: boczek lub karkówka z wieprzowiny rasy złotnicka, chrzan oraz marchew, dodatkowo uczestnik musi użyć techniki grillowania, również w ilości 7 porcji.

Pozostałe składniki w gestii uczestnika! 

Zaznaczamy, że według wytycznych regulaminowych Kulinarnego Pucharu Polski –  DANIE GŁÓWNE konkursowe w całości powinno mieć gramaturę w przedziale 160 – 180 g.”

W przypadku pytań prosi o kontakt.

Z kulinarnymi pozdrowieniami dla wszystkich sympatyków i członków „motylkowej rodziny”.

Szczegóły dotyczące wydarzenia podamy już niebawem.

Kapituła Konkursu

Joanna Ochniak
Dominik Brodziak

Tomasz Purol
Barbara Surma

Wielkopolski Kucharz Roku 2024
Agnieszka Ochniak

Redaktor naczelna portalu PAPAJA.PL

Tagi

Aktualności

 

Rekordowa frekwencja na Kongresie Szefów Kuchni 2024

 

Warsztat i Konferencja "Oszczędność i Bezpieczeństwo w Biznesie HoReCa"

 

AKADEMIA GASTRONOMICZNA W POLSCE

Udostępnij

 

Siódma edycja Konkursu Kulinarnego "Czas na rybę!" za nami.

 

Znamy nazwiska finalistów Trophée Mille Poland 2024