Portal Gastronomiczny

Nowości od Bonduelle Food Service rozwijają kreatywność dzięki roślinnym innowacjom

Już prawie połowa gości restauracji to mniej lub bardziej świadomi fleksitarianie, którzy chętnie odwiedzają różne lokale: od tradycyjnych, przez fast foody, aż po w 100% wegańskie. Bonduelle Food Service od lat wspiera specjalistów HoReCa w rozwoju ich biznesów, dostarczając innowacyjne produkty roślinne do profesjonalnych kuchni. Portfolio cenionej przez profesjonalistów marki powiększyło się właśnie o produkty promujące 3 koncepty kulinarne: nowoczesną Kuchnię Orientalną, Smart Salads oraz Kasze i Ziarna.

Orientalne smaki w nowoczesnej odsłonie

Kuchnia orientalna od zawsze wzbudzała zainteresowanie wśród klientów restauracji. Teraz, dzięki nowościom od Bonduelle Food Service, każdy szef kuchni może łatwo wzbogacić swoje menu o akcenty charakterystyczne dla tego regionu.

W ofercie Bonduelle Food Service intrygującą nowością jest Edamame, które zyskuje coraz większą popularność wśród miłośników zdrowego jedzenia i kuchni azjatyckiej. Ten wyjątkowo atrakcyjny strączek i ciekawej barwie, delikatnej teksturze i smaku, doskonale harmonizuje z różnorodnymi potrawami – od tradycyjnych azjatyckich dań po nowoczesne sałatki, bowlei i przekąski.

Cieciorka Zielona, to mniej znana siostra klasycznej cieciorki. Od wersji powszechnie znanej i stosowanej w Polsce, Cieciorka Zielona różni się zarówno wyglądem, jak i smakiem. Wspaniale uzupełnia dania orientalne.

W portfolio produktów kuchni orientalnej warto zwrócić też uwagę na kolorowe i aromatyczne mieszanki warzyw: Wok Siam, Marrakech i Mieszankę Chińską. Orientalna kuchnia jest wyjątkowa, jednak pod warunkiem użycia surowców najwyższej jakości. Dzięki gotowym do użycia produktom Bonduelle, tworzenie autentycznych dań staje się łatwe i przyjemne, a ich wysoka jakość i wyjątkowy smak gwarantują zachwyt gości.

Kasze i Ziarna: krótsza obróbka, lepsza jakość, moc inspiracji

Czas jest jednym z najcenniejszych zasobów w każdej kuchni, dlatego warto korzystać z produktów skracających czas obróbki. W tym zakresie produkty Ready to Eat od Bonduelle Food Service deklasują konkurencję. Kasza Bulgur, Kasza Jęczmienna Perłowa, Komosa Ryżowa, Soczewica Zielona oraz Orkisz z Czerwoną Soczewicą to niezwykłe nowości w technologii gotowych do użycia produktów.

Kasze i ziarna, takie jak Kasza Bulgur czy Soczewica Zielona, to nie tylko doskonałe źródło smaku, ale także pełnowartościowych składników odżywczych. Dzięki minimalnemu czasowi obróbki, można skupić się na tworzeniu wyjątkowych dań, nie martwiąc się o długotrwałe czynności przygotowawcze.

Kasza Bulgur zachowuje swoją chrupkość i delikatną lepkość, dodając elegancji nawet najprostszym potrawom. Komosa Ryżowa, ze swoją wyjątkową konsystencją i subtelnym smakiem, idealnie komponuje się zarówno z sałatkami, zupami, jak i daniami głównymi. Drobne, równomiernie wyważone ziarenka Kaszy Jęczmiennej Perłowej czynią ją atrakcyjnym dodatkiem do wielu dań.

Soczewica Zielona Ready to Eat to wyjątkowa w swoim rodzaju, zachowując po rozmrożeniu nie tylko intensywny kolor, ale także niezmienioną konsystencję. Nie można również pominąć mieszanki Orkiszu z Czerwoną Soczewicą, która doskonale odpowiada aktualnym trendom dietetycznym, stanowiąc wyjątkowo sycący element każdego dania.

Dzięki produktom Ready to Eat od Bonduelle Food Service, szefowie kuchni mają możliwość zaoszczędzenia cennego czasu bez rezygnacji z wysokiej jakości i wyjątkowego smaku dań, co przekłada się na zadowolenie gości i efektywność pracy zespołu.

Smart Salads – rewolucja smaku w każdej kuchni

Smart Salads to rewolucja w kategorii sałatek. Oferuje ciekawe zestawienia składników w 2 wariantach: Sałatka z Bulgurem i Sałatka z Komosą Ryżową, oba bogate w różnorodność smaków, kolorów i tekstur.

Sałatka z Bulgurem, będąca doskonałym źródłem białka i błonnika, może z powodzeniem stanowić samodzielne danie lub doskonały dodatek do potraw głównych. Jej chrupiąca konsystencja i bogactwo smaku sprawiają, że zawsze cieszy się uznaniem gości.

Natomiast Sałatka z Komosą Ryżową, wypełniona soczystymi warzywami i zdrowymi składnikami, to prawdziwy hit na każdą okazję – od lekkiego lunchu po eleganckie przyjęcie., Sałatki są gotowe do użycia, wymagają jedynie delikatnego przyprawienia, co pozwala zaoszczędzić cenny czas i skoncentrować się na innych aspektach przygotowania potraw. Dodatkowo, ich różnorodność inspiruje do tworzenia nowych, wyjątkowych kompozycji smakowych, co sprawia, że Smart Salads są nie tylko praktycznym, ale i kreatywnym dodatkiem do każdej restauracyjnej oferty.

Wszystkie produkty dostępne są już w sprzedaży! Masz pytania? Skontaktuj się z naszym zespołem »
Film:
https://www.youtube.com/watch?v=bejMQ4CCwg8

Bonduelle Food Service od lat promuje dobrą jakość życia poprzez wprowadzanie do codziennej diety produktów pochodzenia roślinnego. Coraz więcej osób na całym świecie świadomie zmienia nawyki żywieniowe na takie, które są oparte w większości na warzywach. W ramach platformy Greenology.pl, najlepsi specjaliści HoReCa wspierają profesjonalistów z branży gastro w codziennych wyzwaniach, oferując sprawdzone rozwiązania z zakresu komponowania atrakcyjnego menu, optymalizowania wskaźników food cost, zarządzania zespołem, HACCP i wielu innych.
chili

Tagi

Aktualności

 

Dania z lodami Schöller – gorący trend 2024 roku

 

Joanna Brodzik ambasadorką marki Fine Life

 

Wynajem długoterminowy receptą na zmniejszanie kosztów operacyjnych w HoReCa

Udostępnij

 

Dania z lodami Schöller – gorący trend 2024 roku

 

Joanna Brodzik ambasadorką marki Fine Life