Portal Gastronomiczny

BRIAN MARK HANSEN

Szef Brian Mark Hansen w polskiej selekcji do Bocuse d’Or

Szef BRIAN MARK HANSEN tegoroczny 2023 zwycięzca finału w Lyonie, w tym roku zasiądzie w jury polskiej selekcji Bocuse d’Or.

Szef Brian zamelduje się w Krakowie w roli Przewodniczącego Jury Technicznego aby swoim doświadczeniem wesprzeć startujących kucharzy i ocenić ich według najwyższych standardów Bocuse d’Or. Dla finalistów będzie to też doskonała okazja aby zyskać doświadczenie jak idealnie przygotować się do rywalizacji na najwyższym poziomie.

Szef Hansen od urodzenia był blisko gastronomii bo jego rodzice prowadzili hotel gdzie tata gotował, a mama była kelnerką i tak się zaczęła kariera zawodowa młodego Briana który do dzisiaj kontynuuje dzieło swoich rodziców spełniając się kulinarnie.

Od 20 lat jego marzeniem było wystartować w Bocuse d’Or, jego plany się spełniły w 2021 wygrywając duńską selekcje Bocuse d’Or Danmark, sukces powtórzył podczas Bocuse d’Or Europe 2022, potwierdzając swoją wyższość w Lyonie 2023!

Należy podkreślić i docenić, że taka sytuacja zdarzyła się pierwszy raz w historii konkursu Bocuse d’Or gdy ten sam szef kuchni wygrywa europejską selekcje i grande finale w jednej edycji !!!

Tym samym szef Brian dołączył do panteonu Bocuse d’Or Winners naszego Partnera Honorowego.

Jest to powód do dumy, że tak utytułowany szef kuchni przyjął nasze zaproszenie i jest gotowy podzielić się z polskimi szefami kuchni swoim doświadczeniem już 9 listopada podczas Targi Horeca w Krakowie! 👌

Obecność tej rangi szefa kuchni w jury polskiej selekcji Bocuse d’Or podkreśla tylko rosnącą pozycję w świecie tego wielkiego konkursu.

Agnieszka Ochniak

Redaktor naczelna portalu PAPAJA.PL

Tagi

Aktualności

 

Bulion na każdą porę roku – w trosce o dobre samopoczucie i urodę.

 

Litwa nowy kierunek dla miłośników dobrych smaków – kolejny kraj bałtycki w przewodniku Michelin

 

Selgros HoReCa zaprasza na Targi Gastro Hotel w Kołobrzegu

Udostępnij

Inne

 

Utytułowany dwiema gwiazdkami Michelin Przemysław Klima otworzy nową restaurację w Krakowie

 

Chef Andrea Camastra zaprasza na zimowe menu do NUTA Restaurant