Portal Gastronomiczny

Trophee Mille

TROPHÉE MILLE POLSKA 2023 – ZGŁOSZENIA DLA SZKÓŁ!


10 listopada 2023 roku podczas Targów HORECA w Krakowie odbędą się po raz pierwszy polskie eliminacje międzynarodowego konkursu kulinarno-cukierniczego dla szkół gastronomicznych Trophée Mille Polska 2023.


Celem Konkursu jest zachęcenie młodych adeptów sztuki kulinarnej i cukierniczej do pogłębiania wiedzy na temat nowoczesnych technik rozwoju zawodowego, zmotywowanie do doskonalenia umiejętności, poprzez otwartość i aktywne uczestnictwo w życiu środowiska gastronomicznego, jak również przekazywanie wiedzy i doświadczenia przez najlepszych kucharzy i cukierników młodszemu pokoleniu.
Szkoła, która zwycięży podczas polskich eliminacji w Krakowie wystąpi na międzynarodowej arenie wśród zespołów z całego świata podczas głównego finału w Reims we Francji na wiosnę 2024.


Formuła konkursu
Konkurs skierowany jest do uczniów szkół gastronomicznych: zawodowych, średnich i wyższych, którzy w dniu Finału międzynarodowego tj. marzec 2024 nie mogą mieć ukończonych 25 lat.
Do konkursu mogą zgłaszać się zespoły wytypowane przez szkołę o profilu gastronomicznym. Każdy z zespołów składa się z dwóch kandydatów: uczennicy i ucznia, którzy kształcą się w obszarze kuchnia i/lub cukiernia oraz nauczyciela, który występuje w roli trenera.


Wszystkie zainteresowane szkoły gastronomiczne prosimy o wysłanie maila na adres . W odpowiedzi Organizator prześle Regulamin i Formularz zgłoszeniowy, który należy odesłać wypełniony do 29 września.


Na podstawie zgłoszeń Krajowy Komitet Organizacyjny Trophée Mille Polska 2023 wytypuje maksymalnie sześć zespołów, które zaprezentują się przed profesjonalistami i szeroką publicznością jesienią w Krakowie. W jury zasiądzie czołówka polskich szefów kuchni i cukierni na czele z założycielem i pomysłodawcą konkursu Szefem Philippem Mille, którego restauracja zlokalizowana w sercu Szampanii posiada dwie gwiazdki Michelin.
Informacja o zakwalifikowanych zespołach zostanie podana do wiadomości 5 października
na stronach Patronów Medialnych.


Trophée Mille to ceniony międzynarodowy konkurs, który ujawnia wybitne zdolności
młodych kucharzy i cukierników, pokazuje ich fantazję i młodzieńczą odwagę w
nieoczywistym łączeniu smaków. Misją jest rozwój i kompetencje zawodowe dla uczniów i
nauczycieli na poziomie międzynarodowym a globalna rywalizacja jest doskonałym
motywatorem do wyboru średnich szkół gastronomicznych.
Organizatorzy są przekonani, że wyjazd wygranej szkoły na wyjazd do Francji będzie
wystarczającym bodźcem do podnoszenia swoich kwalifikacji zawodowych i rozwoju
osobistego w Polsce.
Organizator: Smarten Public Relations

Agnieszka Ochniak

Redaktor naczelna portalu PAPAJA.PL

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Tagi

Aktualności

 

„Polska od Kuchni” akcja promująca gastronomię startuje z XIII edycją konkursu - Złoty Widelec

 

Kto będzie polskim Chocolate Masters?

 

Fun dining. Prosto i genialnie Przemysław Klima

Udostępnij

 

„Polska od Kuchni” akcja promująca gastronomię startuje z XIII edycją konkursu - Złoty Widelec

 

Kto będzie polskim Chocolate Masters?