Portal Gastronomiczny

Konferencja pt. „Turystka kulinarna na rzecz dziedzictwa kulturowego”

Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula wraz z partnerem wydarzenia ma przyjemność zaprosić już po raz siódmy na konferencję naukowo-branżową poświęconą turystyce kulinarnej -„”Turystka kulinarna na rzecz dziedzictwa kulturowego.”

Wydarzenie odbędzie się w dniach 17 – 18 kwietnia 2024 r. i będzie przeprowadzone w formule stacjonarnej. Szczegóły w programie konferencji.

Cel konferencji:

Celem tegorocznej konferencji jest prezentacja prac, wymiana poglądów oraz wspólna dyskusja nad kierunkami i perspektywami rozwoju turystyki kulinarnej Wymiana doświadczeń oraz prezentacja wyników badań dotyczących dziedzictwa kulinarnego w kontekście jego miejsca w dziedzictwie kulturowymw oparciu o wydarzenia związane z turystyką kulinarną.

Szczególne miejsce w tegorocznej edycji ma zaprezentowanie dobrych praktyk w wykorzystaniu potencjału dziedzictwa kulturowego w kształtowaniu turystyki kulinarnej. Wśród prelegentów i osób prowadzących warsztaty mamy czołowych ekspertów i praktyków wdrażających te dobre praktyki w działalność praktyczną.

Konferencja jest wydarzeniem cyklicznym – to już nasza ósma edycja!

Poprzednie konferencje podejmowały następujące tematy:

2023 r – Turystyka kulinarna na rzecz zrównoważonego rozwoju
2021 r. – Turystyka kulinarna – tradycja i innowacyjność.
2020 r. – Edukacyjna rola turystyki kulinarnej w rozwoju regionalnym.
2019 r. – Międzykulturowa turystyka kulinarna pokoleń.
2018 r. – Kulinaria w kształtowaniu produktu turystycznego. Teoria i praktyka.
2017 r. – Kulinaria – wizytówka regionów turystycznych.
2016 r. – Miejsce żywności tradycyjnej w kulturze, turystyce i dietetyce.
Odbiorcy konferencji:

Wydarzenie jest skierowane do następujących grup odbiorców:

przedstawicieli sektora turystycznego i samorządów lokalnych, przedstawicieli regionalnych organizacji turystycznych, stowarzyszeń, biur podróży, organizatorów i animatorów wydarzeń turystycznych,
producentów i dystrybutorów żywności tradycyjnej, gestorów bazy hotelarskiej, agroturystycznej i gastronomicznej, osób zainteresowanych rozwojem lokalnym, tworzeniem i wykorzystywaniem lokalnych marek turystycznych i kształtowaniem kanonu kuchni polskiej, przedstawicieli nauki, badaczy, dydaktyków,
nauczycieli szkół średnich, studentów, uczniów branżowych szkół średnich.

Program

https://vistulahospitality.edu.pl/conference/konferencja-pt-turystka-kulinarna-na-rzecz-dziedzictwa-kulturowego/program/strict/

Agnieszka Ochniak

Redaktor naczelna portalu PAPAJA.PL

Tagi

Aktualności

 

Mierzęcin Horse Show w Pałacu Mierzęcin już w maju

 

Światowy Kongres WorldChefs 2024 w Singapurze

 

Akademia Pizzy w nowej odsłonie. Bidfood prezentuje specjalistyczne studio kulinarne

Udostępnij

Inne

 

Mierzęcin Horse Show w Pałacu Mierzęcin już w maju

 

Światowy Kongres WorldChefs 2024 w Singapurze