Serdecznie zapraszamy smakoszy na V edycję kolacji degustacyjnej Polskie Smaki, która odbędzie się
11 marca o godz. 18.00 w Pałacu w Brzegu Dolnym. Degustacyjne dania przygotowywać będą:
szef kuchni i organizator wydarzenia Przemysław Szwak, a towarzyszyć mu będą goście specjalni szef kuchni Garden CITY w Poznaniu – Tomasz Zdrenka, szef kuchni Restauracja Boreczna – Wojciech Harapkiewicz oraz gość specjalny, aktorka i miłośniczka kuchni, autorka książki kucharskiej UMAMI – Joanna Brodzik.
Podczas wieczoru goście skosztują przysmaków z polskiej kuchni, podanych w nowych aranżacjach.
Menu
Amuse Bouche
Sandacz / sos tatarski / jadalna ziemia/ z prażonymi nasionami
Przystawka zimna
Tatar z dziczyzny/ żurawina/ chrzan/ suszone żółtko / pikle
Zupa
Bulion z pieczonej kaczki / pierogi z kaczką i wędzoną śliwką/ jabłko z cynamonem
Drugie danie
Polska wołowina / gratin z buraka /makaron z buraka / ziemniak z borowikami / sos z czerwonego wina
Deser
Pieczone jabłko / trufle z orzechem laskowym / sorbet z owoców leśnych