Apteka św. Huberta

Polskie Smaki Kolacja Degustacyjna

Kolacja degustacyjna – Polskie Smaki

Serdecznie zapraszamy smakoszy na V edycję kolacji degustacyjnej Polskie Smaki, która odbędzie się
11 marca o godz. 18.00 w Pałacu w Brzegu Dolnym. Degustacyjne dania przygotowywać będą:
szef kuchni i organizator wydarzenia Przemysław Szwak, a towarzyszyć mu będą goście specjalni szef kuchni Garden CITY w Poznaniu – Tomasz Zdrenka, szef kuchni Restauracja Boreczna – Wojciech Harapkiewicz oraz gość specjalny, aktorka i miłośniczka kuchni, autorka książki kucharskiej UMAMI – Joanna Brodzik.
Podczas wieczoru goście skosztują przysmaków z polskiej kuchni, podanych w nowych aranżacjach.

Menu

Amuse Bouche

Sandacz / sos tatarski / jadalna ziemia/ z prażonymi nasionami

Przystawka zimna

Tatar z dziczyzny/ żurawina/ chrzan/ suszone żółtko / pikle

Zupa

Bulion z pieczonej kaczki / pierogi z kaczką i wędzoną śliwką/ jabłko z cynamonem

Drugie danie

Polska wołowina / gratin z buraka /makaron z buraka / ziemniak z borowikami / sos z czerwonego wina

Deser

Pieczone jabłko / trufle z orzechem laskowym / sorbet z owoców leśnych

Polskie Smaki w Pałacu Brzegu Dolnym
Agnieszka Ochniak

Redaktor naczelna portalu PAPAJA.PL

Tagi

Aktualności

 

Polacy kochają jarmarki świąteczne

 

Heinzelmann CHEF-X świąteczna promocja

 

Savills pozyskał Tokyo Cheesecake Bakery do kultowego Okrąglaka w Poznaniu

Udostępnij

Inne

 

Przed nami 20 edycja Bocuse d'Or w Lyonie

 

Kolacja Charytatywna "Kucharze Pomagają Tomkowi"