Portal Gastronomiczny

INTERGASTRA

INTERGASTRA | Międzynarodowe Targi Branży HoReCa

3 lutego, 2024 – do – 7 lutego, 2024

Polskie Przedstawicielstwo Targów Stuttgarckich serdecznie zaprasza do wzięcia udziału w charakterze wystawcy w kolejnej edycji targów INTERGASTRA – Międzynarodowych Targów Branży HoReCa, która odbędzie się w Stuttgarcie. Przy wcześniejszym zgłoszeniu obowiązują ceny rabatowe za powierzchnię wystawienniczą.

Targi HoReCa

Targi INTERGASTRA w Stuttgarcie to jedna z największych imprez branżowych HoReCa na świecie i rynku niemieckojęzycznym. Są to obowiązkowe targi dla każdego profesjonalisty z branży gastronomicznej i hotelarskiej obok targów gastronomii i hotelarstwa internorga w Hamburgu.

Profil targów INTERGASTRA

  • jedna z największych i najważniejszych imprez rynku HoReCa w Europie
  • powierzchnia wystawiennicza 115 000 m2
  • blisko 1500 wystawców (2020 r.: 1497) w tym wielu światowych liderów
  • wystawcy z Polski (2020: 12 polskich firm na targach INTERGASTRA i GELATISSIMO)
  • ponad 100 000 zwiedzających z 75 krajów (dane z 2020 r.)
  • wysoka ocena targów ze strony wystawców i zwiedzających
  • kompetentni odwiedzający (72% gości z 2020 r. było bezpośrednio zaangażowane w procesy decyzyjne w firmie)
  • goście ze wszystkich segmentów branży – hotele, pensjonaty, restauracje, kantyny, punkty żywienia zbiorowego i gastronomia, lodziarnie, piekarnie, cukiernie, artykuły spożywcze, napoje i handel
  • szeroki zakres tematyczny i przejrzysty podział tematyczny hal
  • promowanie trendów i innowacji (nagroda „Gastro-Innovations-Preis”) i rozwój specjalnych obszarów tematycznych (lody, kawa, wyposażenie hotelowe)
  • bogaty program ramowy – fora, dyskusje ze specjalistami, konkursy, specjalne prezentacje, pokazy na żywo
  • INTERGASTRA w 2024 będzie ponownie gościła Olimpiadę Kulinarną IKA/ Culinary Olympics
  • nowoczesne tereny targowe ze świetnie rozwiniętą infrastrukturą (lokalizacja 200 m od lotniska w Stuttgarcie i przy autostradzie A8, połączenia szybkiej kolei miejskiej S2 i S3, 15 000 miejsc parkingowych
  • 482 akredytowanych dziennikarzy z Niemiec i zagranicy (prasa fachowa, codzienna, telewizja, radio, portale internetowe)

BEZPŁATNE BILETY WSTĘPU DLA GOŚCI Z POLSKI

Organizatorzy przygotowali bezpłatne bilety wstępu dla gości z Polski. Aby je otrzymać należy zarejestrować się na stronie intergastra.com/ticket (przycisk poniżej) i wpisać kodIG242YMPL

Odbierz bilet

INTERGASTRA 2024: Specjaliści, innowacje i trendy w branży HoReCa

Program ramowy:

  • Nagroda Innowacyjności Gastro-Innovations-Preis, która ma za zadanie promowanie trendów i innowacji w branży HoReCa
  • Olimpiada Kulinarna IKA – jeden z najstarszych międzynarodowych konkursów sztuki kulinarnej na świecie, podczas którego około 2.000 kucharzy i kucharek oraz cukierników z ponad 80 krajów będzie z pasją rywalizować i  prezentować swoje oryginalne kreacje
  • Specjalny obszar tematyczny – targi GELATISSIMO  – największe targi rzemieślniczej produkcji lodów i konkurs Grand Prix GELATISSIMO
  • Nowy obszar tematyczny FOKUS VENDING prezentujący możliwości synergii branży HoReCa i przemysłu vendingowego oraz rozwiązania idealnie pasujące dla restauracji, hoteli i cateringu na wynos. FOCKUS VENDING wspierany przez związek The Federal Association of the German Vending Industry (BDV).
  • DEHOGA stage w hali 7 – prezentacja specjalna na 2.400 m2 przygotowana przez oddział landu Badenii-Wirtembergi związku German Hotel and Restaurant Association (DEHOGA)
  • workshop StartUp-Box, który ma za zadanie przyciągnąć młodych, zdolnych pracowników do branży HoReCa
  • Table ART – konkurs dekoracyjnego nakrywania stołów przygotowany przez związek Association of Skilled Serving, Restaurant and Hotel Staff (VSR)
  • FOODSpecial – przygotowany przez grupę hurtownii-Bund prezentujący innowacyjne pomysły i trendy w obszarze usług dla gastronomii
  • Forum Trendów w Cukiernictwie – wykłady, prezentacje i konkurs o puchar Roberta Widmanna
  • Food & Concept Court – prezentacja nowatorskich koncepcji i technicznych innowacji dla branży Foodservice-Markt i handlu detalicznego
  • Kongres School Catering i sympozjum „Zrównoważony i roślinny catering publiczny“
  • Stuttgart Coffee Summit – kawa dla branży HoReCa
  • OUTDOOR. AMBIENTE. LIVING – rozwiązania ochrony przeciwsłonecznej i przeciwwietrznej dla gastronomi na powietrzu
  • FOKUS HOTEL – wykłady i prezenacje, przestrzeń dla działań networkingu dla branży hotelarskiej

Zakres tematyczny targów:

INTERGASTRA to międzynarodowe targi wyposażenia hoteli i gastronomii, gdzie prezentowany jest szeroki zakres artykułów spożywczych i napojów dla gastronomii oraz wyposażenia lokali gastronomicznych, barów i obiektów hotelarskich.

  • techniki kuchenne – wyposażenie i akcesoria zaplecza kuchennego, bufet i systemy wydawania posiłków, technika chłodzenia i zamrażania
  • artykuły spożywcze – art. spożywcze, surowce i półprodukty, produkty typu convienience i głęboko mrożone, przekąski i regionalne specjały
  • wyposażenie hotelowe – wyposażenie wnętrz pokoi hotelowych, architektura wnętrz, nakrycie stołu, meble, urządzenia sanitarne, Wellness, outdoor, specjalny obszar tematyczny Focus Hotel z
    przykładowymi aranżacjami
  • lody – surowce i dodatki do lodów, maszyny do lodów, wafle i pucharki, witryny do prezentacji lodów, chłodziarki, specjalny obszar tematyczny targi lodziarskie GELATISSIMO
  • napoje – piwo, wino, wody mineralne, napoje bezalkoholowe, trendy w napojach alkoholowych,
  • kawa – kawa, herbata, kakao i inne napoje gorące, kawiarki, ekspresy i młynki do kawy, uprawa kawy, proces palenia kawy, pokaz specjalny Coffee Summit
  • usługi – systemy kasowe, usługi komputerowe, oprogramowanie dla branży, odzież branżowa, pokazy specjalne i konkursy przygotowane przez partnerów targów
  • Outdoor. Ambiente. Living – rozwiązania osłon przeciwsłonecznych oraz ochrony przeciw negatywnymi warunkami pogodowymi dla gastronomii na powietrzu.

Międzynarodowe targi branżowe HoReCa

Podczas targów branżowych INTERGASTRA w Stuttgarcie przez cztery dni hotelarze i osoby związane z gastronomią, cukiernictwem i hotelarstwem spotykają się i wymieniają kontaktami oraz doświadczeniem. Targom towarzyszy bogaty program ramowy, prowadzone są prezentacje i degustacje, na targach obecni są znamienici szefowie kuchni. Spotkać można także nowości i innowacje, które wyznaczają kierunki rozwoju sektora HoReCa w Europie i na świecie.

chili

Tagi

Aktualności

 

Darmowe szkolenia dla branży HoReCa w Instytucie Kulinarnym Transgourmet!

 

Mierzęcin Horse Show w Pałacu Mierzęcin już w maju

 

Remont po pożarze domu Ewy i Piotra Michalskich

Udostępnij

Inne

 

Mierzęcin Horse Show w Pałacu Mierzęcin już w maju

 

Światowy Kongres WorldChefs 2024 w Singapurze