3 lutego, 2024 – do – 7 lutego, 2024
Polskie Przedstawicielstwo Targów Stuttgarckich serdecznie zaprasza do wzięcia udziału w charakterze wystawcy w kolejnej edycji targów INTERGASTRA – Międzynarodowych Targów Branży HoReCa, która odbędzie się w Stuttgarcie. Przy wcześniejszym zgłoszeniu obowiązują ceny rabatowe za powierzchnię wystawienniczą.
Targi HoReCa
Targi INTERGASTRA w Stuttgarcie to jedna z największych imprez branżowych HoReCa na świecie i rynku niemieckojęzycznym. Są to obowiązkowe targi dla każdego profesjonalisty z branży gastronomicznej i hotelarskiej obok targów gastronomii i hotelarstwa internorga w Hamburgu.
Profil targów INTERGASTRA
- jedna z największych i najważniejszych imprez rynku HoReCa w Europie
- powierzchnia wystawiennicza 115 000 m2
- blisko 1500 wystawców (2020 r.: 1497) w tym wielu światowych liderów
- wystawcy z Polski (2020: 12 polskich firm na targach INTERGASTRA i GELATISSIMO)
- ponad 100 000 zwiedzających z 75 krajów (dane z 2020 r.)
- wysoka ocena targów ze strony wystawców i zwiedzających
- kompetentni odwiedzający (72% gości z 2020 r. było bezpośrednio zaangażowane w procesy decyzyjne w firmie)
- goście ze wszystkich segmentów branży – hotele, pensjonaty, restauracje, kantyny, punkty żywienia zbiorowego i gastronomia, lodziarnie, piekarnie, cukiernie, artykuły spożywcze, napoje i handel
- szeroki zakres tematyczny i przejrzysty podział tematyczny hal
- promowanie trendów i innowacji (nagroda „Gastro-Innovations-Preis”) i rozwój specjalnych obszarów tematycznych (lody, kawa, wyposażenie hotelowe)
- bogaty program ramowy – fora, dyskusje ze specjalistami, konkursy, specjalne prezentacje, pokazy na żywo
- INTERGASTRA w 2024 będzie ponownie gościła Olimpiadę Kulinarną IKA/ Culinary Olympics
- nowoczesne tereny targowe ze świetnie rozwiniętą infrastrukturą (lokalizacja 200 m od lotniska w Stuttgarcie i przy autostradzie A8, połączenia szybkiej kolei miejskiej S2 i S3, 15 000 miejsc parkingowych
- 482 akredytowanych dziennikarzy z Niemiec i zagranicy (prasa fachowa, codzienna, telewizja, radio, portale internetowe)
BEZPŁATNE BILETY WSTĘPU DLA GOŚCI Z POLSKI
Organizatorzy przygotowali bezpłatne bilety wstępu dla gości z Polski. Aby je otrzymać należy zarejestrować się na stronie intergastra.com/ticket (przycisk poniżej) i wpisać kodIG242YMPL
INTERGASTRA 2024: Specjaliści, innowacje i trendy w branży HoReCa
Program ramowy:
- Nagroda Innowacyjności Gastro-Innovations-Preis, która ma za zadanie promowanie trendów i innowacji w branży HoReCa
- Olimpiada Kulinarna IKA – jeden z najstarszych międzynarodowych konkursów sztuki kulinarnej na świecie, podczas którego około 2.000 kucharzy i kucharek oraz cukierników z ponad 80 krajów będzie z pasją rywalizować i prezentować swoje oryginalne kreacje
- Specjalny obszar tematyczny – targi GELATISSIMO – największe targi rzemieślniczej produkcji lodów i konkurs Grand Prix GELATISSIMO
- Nowy obszar tematyczny FOKUS VENDING prezentujący możliwości synergii branży HoReCa i przemysłu vendingowego oraz rozwiązania idealnie pasujące dla restauracji, hoteli i cateringu na wynos. FOCKUS VENDING wspierany przez związek The Federal Association of the German Vending Industry (BDV).
- DEHOGA stage w hali 7 – prezentacja specjalna na 2.400 m2 przygotowana przez oddział landu Badenii-Wirtembergi związku German Hotel and Restaurant Association (DEHOGA)
- workshop StartUp-Box, który ma za zadanie przyciągnąć młodych, zdolnych pracowników do branży HoReCa
- Table ART – konkurs dekoracyjnego nakrywania stołów przygotowany przez związek Association of Skilled Serving, Restaurant and Hotel Staff (VSR)
- FOODSpecial – przygotowany przez grupę hurtownii-Bund prezentujący innowacyjne pomysły i trendy w obszarze usług dla gastronomii
- Forum Trendów w Cukiernictwie – wykłady, prezentacje i konkurs o puchar Roberta Widmanna
- Food & Concept Court – prezentacja nowatorskich koncepcji i technicznych innowacji dla branży Foodservice-Markt i handlu detalicznego
- Kongres School Catering i sympozjum „Zrównoważony i roślinny catering publiczny“
- Stuttgart Coffee Summit – kawa dla branży HoReCa
- OUTDOOR. AMBIENTE. LIVING – rozwiązania ochrony przeciwsłonecznej i przeciwwietrznej dla gastronomi na powietrzu
- FOKUS HOTEL – wykłady i prezenacje, przestrzeń dla działań networkingu dla branży hotelarskiej
Zakres tematyczny targów:
INTERGASTRA to międzynarodowe targi wyposażenia hoteli i gastronomii, gdzie prezentowany jest szeroki zakres artykułów spożywczych i napojów dla gastronomii oraz wyposażenia lokali gastronomicznych, barów i obiektów hotelarskich.
- techniki kuchenne – wyposażenie i akcesoria zaplecza kuchennego, bufet i systemy wydawania posiłków, technika chłodzenia i zamrażania
- artykuły spożywcze – art. spożywcze, surowce i półprodukty, produkty typu convienience i głęboko mrożone, przekąski i regionalne specjały
- wyposażenie hotelowe – wyposażenie wnętrz pokoi hotelowych, architektura wnętrz, nakrycie stołu, meble, urządzenia sanitarne, Wellness, outdoor, specjalny obszar tematyczny Focus Hotel z
przykładowymi aranżacjami - lody – surowce i dodatki do lodów, maszyny do lodów, wafle i pucharki, witryny do prezentacji lodów, chłodziarki, specjalny obszar tematyczny targi lodziarskie GELATISSIMO
- napoje – piwo, wino, wody mineralne, napoje bezalkoholowe, trendy w napojach alkoholowych,
- kawa – kawa, herbata, kakao i inne napoje gorące, kawiarki, ekspresy i młynki do kawy, uprawa kawy, proces palenia kawy, pokaz specjalny Coffee Summit
- usługi – systemy kasowe, usługi komputerowe, oprogramowanie dla branży, odzież branżowa, pokazy specjalne i konkursy przygotowane przez partnerów targów
- Outdoor. Ambiente. Living – rozwiązania osłon przeciwsłonecznych oraz ochrony przeciw negatywnymi warunkami pogodowymi dla gastronomii na powietrzu.
Międzynarodowe targi branżowe HoReCa
Podczas targów branżowych INTERGASTRA w Stuttgarcie przez cztery dni hotelarze i osoby związane z gastronomią, cukiernictwem i hotelarstwem spotykają się i wymieniają kontaktami oraz doświadczeniem. Targom towarzyszy bogaty program ramowy, prowadzone są prezentacje i degustacje, na targach obecni są znamienici szefowie kuchni. Spotkać można także nowości i innowacje, które wyznaczają kierunki rozwoju sektora HoReCa w Europie i na świecie.