Program towarzyszący przekaże wiedzę kawową oraz specjalistyczną wiedzę związaną z branżą cukierniczą / Coffee Hall obejmie także rozwiązania zautomatyzowane.
Jednym z ważnych punktów targów INTERGASTRA jest specjalny pokaz kawowy zorganizowany w Alfred Kärcher Halle (hala 8). Eksperci i wystawcy zapewnią tam wgląd w podstawy rzemiosła, a także przekażą swoją specjalistyczną wiedzę dotyczącą maksymalnej przyjemności z kawy i handlu słodyczami. Uzupełnieniem programu targów będzie nowa sekcja FOKUS VENDING. Zaprezentowane rozwiązania automatowe pozwolą zarówno dużym przedsiębiorstwom, jak i mniejszym firmom zachować zwyczajowo wysokie standardy obsługi, przy jednoczesnym zaspokojeniu zwiększonych wymagań gości, pracowników i klientów.
Czas na sztukę parzenia kawy
Specjalny pokaz kawowy podczas targów INTERGASTRA 2024 rozpoczynać będzie każdy dzień poranną rozmową kawową. „Rozmowę poprowadzi Christian Ulrich, doświadczony barista i były Mistrz Świata Latte Art. W krótki i zwięzły sposób omówione zostaną aktualne zagadnienia w branży kawowej. Format sprawdził się podczas ostatniej edycji targów INTERGASTRA.” powiedział Markus Tischberger, kierownik projektu INTERGASTRA i GELATISSIMO. Przez cały dzień przewidziano bogaty program obejmujący panele dyskusyjne, konkursy i warsztaty na dużej scenie widowiskowej. W Szkole Barista, która powstała we współpracy z Espressopool, wykwalifikowani bariści wyjaśnią m.in. podczas 90-minutowych intensywnych kursów, w jaki sposób nawet laicy mogą korzystać z ekspresów z kolbą i młynków do kawy, aby przygotować najwyższej klasy specjały kawowe, takie jak espresso, cappuccino i latte macchiato.
Podczas targów odwiedzający spotkają się także z różnymi palarniami kawy i będą mieli okazję do dyskusji z firmami, które zaprezentują szeroką gamę produktów, począwszy od środków wspomagających uzdatnianie wody, specjałów kawowych i wyposażenia kawiarni, aż po naczynia wielokrotnego użytku.
Sala Kawowa zostanie uzupełniona o rozwiązania vendingowe
Sala Kawowa na targach INTERGASTRA 2024 zostanie uzupełniona rozwiązaniami z obszaru vendingu.
W nowej sekcji FOKUS VENDING powered by Vendcon goście branżowi będą mieli możliwość rozwoju innych branż. Zautomatyzowane rozwiązania są interesujące dla usług cateringowych, hoteli, restauracji i kawiarni, ponieważ tworzą wysokie standardy usług pomimo niedoboru wykwalifikowanych pracowników i personelu. Dzięki temu można wdrożyć inteligentny catering firmowy i wysokiej jakości zaopatrzenie w dużych firmach z ruchem klientów, w szpitalach lub szkołach. Inteligentne sklepy mogą również generować dodatkowy biznes jako rozwiązanie 24/7.
„Rozwiązania vendingowe są tak różne, jak różne są obszary usług. Chcemy to pokazać poprzez naszą nową sekcję FOKUS VENDING podczas targów INTERGASTRA” – powiedział Tischberger. „Ponieważ kawa jest ważnym źródłem przychodów, jest istotna zarówno dla sektora hotelarskiego, jak i branży vendingowej. Dlatego jakość kawy musi być odpowiednia.” dodał Tischberger. Niemieckie Stowarzyszenie Vendingu (BDV) zapewnia wsparcie w zakresie projektowania i wdrażania nowej sekcji specjalnej.
Pule tematyczne ułatwią proste dyskusje
Cukiernicy’ Forum Trendów, kolejna ciekawa część targów INTERGASTRA, będzie okazją do emocjonujących pokazów i wielu inspiracji do słodkiego rękodzieła. Puchar Roberta Widmanna zostanie również ponownie wręczony podczas targów przez Regionalne Stowarzyszenie Cechów Cukierników Badenii-Wirtembergii. Podczas tego popularnego konkursu dla cukierników najlepsi w swojej dziedzinie będą rywalizować ze sobą o wyprodukowanie tortu pokazowego pod hasłem „Kasyno”.
Paul Horn Halle (hala 10), w którym tradycyjnie odbywają się GELATISSIMO, największe w Europie targi lodów na północ od Alp, również znajduje się w bezpośrednim sąsiedztwie Coffee Hall. Spotkają się tam Gelatieri i najwyższej klasy eksperci od lodów, aby porozmawiać na temat przygotowania i sprzedaży ręcznie robionych lodów. Podczas konkursów takich jak Grand Prix GELATISSIMO będą kibicować uczestnikom i śledzić pokazy mistrzów produkcji lodów podczas warsztatów i występów na żywo. W zróżnicowanej wystawie produktów odwiedzający znajdą także wszystko, co jest potrzebne do produkcji lodów i udanej prezentacji. Wystawcy zaprezentują także najnowsze trendy w wyposażeniu lodziarni i kawiarni.
„Uczestnictwo w INTERGASTRA to dobrze zainwestowany czas!”
„Asortyment produktów i usług na targach INTERGASTRA 2024 będzie szerszy niż kiedykolwiek. Markus Tischberger jest przekonany, że każdy hotel, restauracja i firma cateringowa powinna znaleźć na targach choć jeden dobry pomysł, jedną błyskotliwą koncepcję i jeden wartościowy kontakt. „Zdaję sobie sprawę, że dobra organizacja i przygotowanie są niezbędne podczas udziału w targach, szczególnie w obliczu obecnych braków kadrowych. Jednakże dodatkowe korzyści wynikające z udziału w targach są bardzo oczywiste: czas na intensywne rozwijanie sieci, ciągłe szkolenia i uzyskanie kompaktowego przeglądu rynku na targach jest dobrze wykorzystany!”
Więcej na stronie:
https://www.messe-stuttgart.de/intergastra/en/journalists/accreditation/