Portal Gastronomiczny

FESTIWAL KUCHNI POLSKIEJ 

Majówka w Stacji Food Hall x Krzysztof Szulborski – w Stacji Food Hall

Schabowy, gołąbki, pierogi, mielone, żurek, kapuśniak i kiszone ogórki: w najbliższą Majówkę cała Stacja Food Hall przystroi się w biało-czerwone barwy, by świętować kulinarne tradycje naszego wspaniałego kraju. Zapraszamy na FESTIWAL KUCHNI POLSKIEJ!

Każdego dnia oryginalne polskie klasyki znajdziecie w Rzeźni oraz Ziemniaki, pyry, kartofle czyli gospodarzy naszego festiwalu. Jednak podczas nadchodzącego wydarzenia każdy nasz koncept kulinarny przyrządzi dla Was specjalne danie w polskim stylu, zupełnie spoza karty, a bar oczaruje polskimi koktajlami.

Zainspirowani? Gotowi? Ciekawi? Zatem bądźcie!

Ambasadorem FESTIWALU KUCHNI POLSKIEJ jest Mistrz Kulinarny Krzysztof Szulborski – prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, przewodniczący Komisji Egzaminacyjnej przyznającej tytuły Czeladniczo – Mistrzowskie w zawodzie kucharz, Mistrz Świata BBQ, organizator Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich, srebrny i brązowy medalista Olimpiady Kulinarnej Culinary Olympics IKA – Olympiade der Köchem, a przede wszystkim miłośnik i propagator kuchni polskiej i regionalnej na skalę międzynarodową.

Dołączcie do wydarzenia i bądźcie na bieżąco! 

Stacja Food Hall

ul. Kilińskiego 4 Gdańsk Wrzeszcz
od 29.04. godz.12.00 do 03.05 godz.22.00

Agnieszka Ochniak

Redaktor naczelna portalu PAPAJA.PL

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Inne

 

Konferencja pt. „Turystka kulinarna na rzecz dziedzictwa kulturowego”

 

Mistrzostwa Polski Sommelierów 2024