makro papaja.pl

Premiera książki „Tutto Il Mare i Ryby i Owoce Morza” – Makro

Sieć hurtowni MAKRO Polska we współpracy z Giancarlo Russo, ambasadorem kuchni włoskiej w Polsce, opublikowała książkę „Tutto Il Mare – Ryby i Owoce Morza.” Jej premiera odbyła się podczas uroczystej kolacji w łódzkim Orientarium. Wydarzenie było skierowane do przedstawicieli branży HoReCa. Wzięło w nim udział 50 uczestników. Wśród nich byli między innymi przedstawiciele Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego oraz firmy ACCOR.

„Tutto Il Mare” to książka zawierająca ponad 30 receptur przygotowanych przez Giancarlo Russo, ambasadora kuchni włoskiej w Polsce oraz szefów kuchni Akademii Inspiracji. Przepisy zostały podzielone na cztery sekcje w zależności od zastosowanej techniki kulinarnej: crudo (surowe), cucinando in padella (na patelni), frittuta + grigliata (smażone i grillowane) oraz cottura al forno (pieczone).

Kuchnia włoska to nieprzebrane bogactwo składników. Jej sekretem są świeże, wysokiej jakości produkty pochodzące z natury bądź z morza – mówi Giancarlo Russo, ambasador kuchni włoskiej w Polsce. – Książka jest okazją do wzięcia udziału w kulinarnej podróży po Włoszech oraz znalezienia inspiracji zarówno na szybkie potrawy, jak i te bardziej wyrafinowane.

Publikacja zawiera również porady kulinarne dotyczące doboru produktów bądź sposobu przygotowania dań.

Premiera książki odbyła się podczas uroczystej kolacji w łódzkim Orientarium. Wydarzenie było skierowane do przedstawicieli branży HoReCa. Wzięło w nim udział 50 uczestników. Wśród nich byli między innymi przedstawiciele Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego oraz firmy ACCOR. Dania przygotowali Giancarlo Russo oraz szefowie kuchni Akademii Inspiracji MAKRO. Goście mogli spróbować: carpaccio z ośmiornicy, dorsza i miecznika, pieczonego okonia z puree ze szpinaka, pomidora oraz pietruszki z wanilią, homara z emulsją z limonki, selera naciowego i estragonu podanego na kremie z rukoli oraz tartaletkę z tatarem z czerwonej krewetki i kawiorem.

Nabycie książki

Agnieszka Ochniak

Redaktor naczelna portalu PAPAJA.PL

Tagi

Aktualności

 

10 lat Chef’s Table: jak serial zmienił sposób opowiadania o jedzeniu i pasji

 

Słodkie JAJKO Wielkanocne

 

Wielkopolski Kucharz Roku 2025 X edycja Konkursu im. Rafała Jelewskiego

Udostępnij

 

10 lat Chef’s Table: jak serial zmienił sposób opowiadania o jedzeniu i pasji

 

Wielkie zainteresowanie Targami HoReCa Transgourmet i Selgros. Udany debiut, inspirujące rozmowy i wiele nowości.
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.