Portal Gastronomiczny

Kolejne medale IKA Culinary Olimpics dla Polski

Z radością informujemy, że podczas IKA Culinary Olimpics udało się zdobyć kolejne medale.

Złoto medal

Złoty medal w carvingu zdobył utalentowany mistrz Grzegorz Gniech.
Złoty medal w indywidualnych startach zdobyła Weronika Gurynow.

Srebrny medal

Srebro wywalczyła Narodowa Reprezentacja Polski Kucharzy, w kategorii Chef’s Table
Srebro dla Narodowej Reprezentacji Polski Kucharzy, w kategorii Restaurant of Nations
Srebrny medal dla Artura Gniech w kategorii Carving

Brązowy medal

Brązowy medal otrzymała Reprezentacja Kucharzy Wojska Polskiego.

Juror z Polski

W gronie Jurorów zasiadła Joanna Ochniak, jest pierwszą osobą z Polski, której udało się znaleźć w tym dostojnym gronie !

Pełną punktacje podamy jak tylko otrzymamy ją od Organizatora IKA.
Dziękujemy wszystkim, którzy godnie reprezentowali nasz kraj na arenie międzynarodowej, cieszymy się z ich sukcesów !

Międzynarodowa sztuka kulinarna


IKA/Olimpiada Kulinarna to najstarszy, największy i najbardziej zróżnicowany międzynarodowy konkurs sztuki kulinarnej na świecie. Pełne pasji profesjonalne zespoły szefów kuchni pracują nad idealną współpracą składników, przygotowaniem i prezentacją. 
W uczciwej konkurencji od blisko 125 lat tworzą nowe trendy kulinarne.

Złoty medal: Grzegorz Gniech
Praca konkursowa Grzegorza Gniech
Agnieszka Ochniak

Redaktor naczelna portalu PAPAJA.PL

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Tagi

Aktualności

 

„Polska od Kuchni” akcja promująca gastronomię startuje z XIII edycją konkursu - Złoty Widelec

 

Kto będzie polskim Chocolate Masters?

 

Fun dining. Prosto i genialnie Przemysław Klima

Udostępnij

Inne

 

Winterhalter przedstawia: nowe zmywarki tunelowe z Serii MT.

 

Premiera książki „Tutto Il Mare i Ryby i Owoce Morza” - Makro