Portal Gastronomiczny

ALT Francja na talerzu

Francja na talerzu – Francoisea Regis – Gaudry’ego

„FRANCJA NA TALERZU” TO 350 ZAGADNIEŃ DO ROZGRYZIENIA, 1250 SPECJAŁÓW DO SPRÓBOWANIA, 375 PRZEPISÓW DO PRZETESTOWANIA, 260 OSOBISTOŚCI ZE ŚWIATA FRANCUSKICH KULINARIÓW, SETKI MAP, SMAKOWITYCH ADRESÓW, PIKANTNYCH ANEGDOT…

Już za niecały miesiąc, bo 11 października swoją premierę będzie miała absolutnie wyjątkowa
(i przepyszna!) premiera – „Francja na talerzu autorstwa”Francoisea Regis-Gaudry’ego.
Jego poprzednia książka, którą wydaliśmy w ubiegłym roku, Italia na talerzu, skradła serca polskich czytelników i czytelniczek!

Francja na talerzu to VADEMECUM kuchni francuskiej.

Można znaleźć w niej WSZYSTKO, co należy wiedzieć o kulinarnej Francji

Z TEJ KSIĄŻKI DOWIESZ SIĘ:
ILE BĄBELKÓW MIEŚCI SIĘ W JEDNEJ BUTELCE SZAMPANA?
KTO MIESZKA W SERZE CASGIU MERZU?
CZY TOSTY FRANCUSKIE NAPRAWDĘ POCHODZĄ Z FRANCJI?
ILE KOSZTUJE CZESNE W LE CORDON BLEU?
JAKIE CUKIERKI KUPIŁ W GALII ASTERIX? ILE BAGIETEK SPRZEDAJĄ KAŻDEGO DNIA FRANCUSCY PIEKARZE?

W książce można znaleźć:

350 zagadnień do rozgryzienia,

1250 specjałów do spróbowania,

375 przepisów do przetestowania,

260 osobistości ze świata francuskich kulinariów,

setki map, smakowitych adresów, pikantnych anegdot…

chili

Tagi

Aktualności

 

Bulion na każdą porę roku – w trosce o dobre samopoczucie i urodę.

 

Litwa nowy kierunek dla miłośników dobrych smaków – kolejny kraj bałtycki w przewodniku Michelin

 

Selgros HoReCa zaprasza na Targi Gastro Hotel w Kołobrzegu

Udostępnij

 

Litwa nowy kierunek dla miłośników dobrych smaków – kolejny kraj bałtycki w przewodniku Michelin

 

Bartłomiej Pawlikowski i Marcin Klóska zwyciężyli w Mistrzostwach Polski w Przyrządzaniu dziczyzny!