Skybar The Roof z nowym menu, spektakularnym widokiem i niepowtarzalną atmosferą



Już 29 kwietnia, znajdujący się na 21. piętrze hotelu Crowne Plaza Warsaw – the HUB, koktajlbar The Roof ponownie otworzy swój podniebny taras. Po zimowej przerwie, goście znów będą mieli okazję zrelaksować się na świeżym powietrzu z niesamowitym widokiem na panoramę Warszawy. Niezapomniane doświadczenia dla wszystkich zmysłów zapewnią zupełnie nowe karty dań i drinków, a przestrzeń wypełni muzyka na żywo.

Położony w centrum tętniącej życiem Warszawy The Roof to jeden z ulubionych punktów na mapie stolicy, który każdego wieczoru odwiedza wiele osób. To miejsce do spotkań w gronie przyjaciół, na romantyczną randkę, drinka przy muzyce czy kameralną imprezę. Bar nie bez powodu cieszy się popularnością wśród warszawiaków oraz turystów – głównie ze względu na swoją lokalizację na 21. piętrze, skąd rozciąga się urzekający widok na panoramę miasta. Otwarta przestrzeń pozwala gościom na jeszcze lepsze doświadczenie tej urokliwej scenerii.


Nowe smaki i inspiracje

Wraz z otwarciem przestrzeni na świeżym powietrzu, skybar zaprezentuje gościom nową kartę drinków. Ciekawą propozycją z pewnością są autorskie koktajle inspirowane… światowymi wieżowcami! Goście będą mogli spróbować m.in. Burj Khalifa o intensywnym, orientalnym smaku, orzeźwiającego Princess Tower czy zaskakującego kwiatowym aromatem Taipei 101. Wśród pozycji nie zabraknie również klasyków takich jak PS Martini oraz ananasowo-waniliowego Pina Coronado, a także opcji bezalkoholowych: słodko-kwaśnego Lavender Sour, orzeźwiającego Hugo Spritz czy bazującego na ginie 0,0% Karkade Fizz.
Rozpoczęcie nowego sezonu nie może obyć się także bez nowego menu, które z pewnością zachwyci niejednego smakosza. Wśród bogatej oferty przystawek znajdują się zarówno mięsne propozycje – pikantne skrzydełka kurczaka z chipotle i bułeczka bao z szarpaną kaczką – jak i wegetariańskie, np. hummus z warzywami i pitą czy burger z grillowanym serem halloumi. Większy apetyt zaspokoją dania główne – goście mogą wybierać spomiędzy wielu potraw, w których znajdą m.in.: azjatycką zupę tom kha kai, tatara z polskiej wołowiny czy krewetki smażone na maśle z winem. Z kolei na miłośników słodkich smaków czekać będzie sernik z białą czekoladą, brownie z solonym karmelem oraz malinowa beza.

Nie tylko wyjątkowe widoki


Oprócz drinków i jedzenia The Roof zaserwuje gościom muzyczną niespodziankę. O dźwiękową oprawę wydarzenia zadba DJ Buslav – ceniony multiinstrumentalista, kompozytor i autor tekstów. Goście będą mogli cieszyć się nie tylko wspaniałymi widokami, niebanalnymi drinkami, ale również dobrą muzyką, która stworzy niepowtarzalny klimat na dachu wieżowca na Woli.
Nie ma wątpliwości, że podniebny bar to miejsce, które warto odwiedzić. Teraz, po zimowej przerwie, otwiera ponownie swoje drzwi, oferując jeszcze więcej atrakcji dla swoich gości. Wspaniałe widoki i atmosfera połączone z nowym menu i muzyką to niepowtarzalna okazja, którą warto wykorzystać, aby spędzić wyjątkowe chwile – w centrum miasta, ale zarazem z dala od jego zgiełku.

The Roof

The Roof to koktajlbar znajdujący się 21. piętrze czterogwiazdkowego hotelu Crowne Plaza Warsaw – The HUB w centrum Warszawy przy Rondzie Daszyńskiego. Lokal proponuje gościom szeroką ofertę autorskich koktajli oraz klasycznych drinków na bazie świeżych produktów i starannie dobranych alkoholi. Na miejscu czeka również szeroki wybór pieczołowicie wyselekcjonowanych tradycyjnych trunków – w tym aperitify, bourbony, single malts, tequile, rumy, wina, aż po bogatą ofertę polskich wódek. Coś dla siebie znajdą także entuzjaści napojów oraz koktajli bezalkoholowych. Na gości czeka także wybór wyśmienitych dań, skomponowanych przez Pawła Suchenka, doświadczonego szefa, dowodzącego kuchnią restauracji Nova Wola, która znajduje się na 1. piętrze tego samego budynku. Miejsce dysponuje tarasem zewnętrznym, gwarantującym urzekający widok na panoramę stolicy. Tym co wyróżnia The Roof jest także stylowe, klimatyczne wnętrze oraz regularne występy muzyków na żywo. Dzięki temu lokalizacja świetnie sprawdza się zarówno podczas imprez firmowych, jak i niezobowiązujących spotkań z przyjaciółmi.

chili

Tagi

Aktualności

 

10 lat Chef’s Table: jak serial zmienił sposób opowiadania o jedzeniu i pasji

 

Słodkie JAJKO Wielkanocne

 

Wielkopolski Kucharz Roku 2025 X edycja Konkursu im. Rafała Jelewskiego

Udostępnij

Inne

 

Restauracje w Południowym Tyrolu wyróżnione przez stowarzyszenie Slow Food w prestiżowym przewodniku „Osterie d’Italia 2024”

 

"TYGLE and the Stars" – kulinarna podróż ze smakiem Gwiazdek Michelin
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.