Portal Gastronomiczny

Restauracja Opasły Tom Kręgliccy zaprasza przed spektaklem

Fine dining dla wielbicieli teatru.

 Teatr Wielki i restauracja Opasły Tom oferują wyjątkowe w Warszawie doświadczenia
kulturalno-kulinarne. W repertuarze teatru w nadchodzących tygodniach i miesiącach znajdą się wybitne dzieła operowe, baletowe i koncerty, m.in. Aida, Bolero, Borys Godunow, Cosi Fan Tutte,

Don Kichot, La Boheme, Carmina Burana. Szef kuchni restauracji przy Wierzbowej, Konrad Kowalski, opracował tymczasem specjalne menu teatralne jako preludium do wszystkich spektakli w Teatrze Wielkim. Widzowie mogą zamówić w Opasłym Tomie potrawy inspirowane teatralnym repertuarem: 

Akt 1: 
wędzony łosoś, estragon, jabłko, jogurt chrzanowy, pieróg z ziemniakami i płynnym żółtkiem, trufla

 Akt 2: 
pieczone buraki, kefir, mięta, dziki ryż, Świnia Puławska, śliwka, kopytka, szałwia, kasztan

Akt 3:
karmelizowane jabłka, czerwone wino, cynamon, wanilia

Dania w Opasłym Tomie to autorska interpretacja polskiej kuchni, nawiązująca jednocześnie do najlepszych wątków i tradycji kulinarnych z różnych regionów świata. Wyrafinowane, harmonijne kompozycje tworzone przez Konrada Kowalskiego wpisują się w charakter repertuaru najważniejszej warszawskiej sceny teatralnej, a bliskie sąsiedztwo restauracji i teatru sprzyja łączeniu sztuki
i doświadczeń fine dining. Nie bez znaczenia jest też wygląd wnętrza Opasłego Tomu, który w 2020 roku został uznany przez Wallpaper* Magazine za jedną z pięciu najpiękniejszych restauracji na świecie.

Kontakt Opasły Tom

Wierzbowa 9, Warsaw, Poland, 00-094

  • 22 621 18 81


chili

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Tagi

Aktualności

 

„Polska od Kuchni” akcja promująca gastronomię startuje z XIII edycją konkursu - Złoty Widelec

 

Kto będzie polskim Chocolate Masters?

 

Fun dining. Prosto i genialnie Przemysław Klima

Udostępnij

Inne

 

Łukasz Budzik szefem kuchni w nowej wrocławskiej restauracji Między Mostami

 

Kultowy street food ze Stambułu