Portal Gastronomiczny

Trzecia odsłona kolacji Grand Dinners już w maju

Bez wątpienia to będzie jedno z najbardziej emocjonujących wydarzeń kulinarnych tej wiosny.

W dniach 15 i 16 maja w prestiżowej Restauracji Belvedere położonej w samym sercu Łazienek Królewskich odbędą się dwie wyjątkowe kolacje z cyklu Grand Dinners.
Organizatorzy zachęceni sukcesem pierwszych kolacji postanowili uczynić to wydarzenie cyklicznym – zaledwie dwie kolacje w roku, którego celem jest przybliżenie Gościom doświadczeń kulinarnych związanych z wizytami w najznakomitszych światowych restauracjach, bez konieczności planowania podróży i rezerwacji stolików z wielomiesięcznym wyprzedzeniem.
Dlatego już w połowie maja odbędą się kolejne szczególne kolacje z gwiazdkami Michelin w tle, podczas których mistrzowie kuchni zaserwują swoje popisowe dania. To będzie prawdziwa uczta dla zmysłów, z której najbardziej wymagający Goście z pewnością wyjdą oczarowani.
Organizatorzy zapewniają, że nie zabraknie intensywnych doznań nie tylko kulinarnych, chodzi bowiem o celebrację przyjemności poprzez pobudzenie wszystkich zmysłów.

Gwiazdami obu wieczorów będą trzej wyjątkowi szefowie kuchni: Jean–Philippe Blondet, francuski szef kuchni, który od 2016 roku interpretuje londyńską kuchnię Alaina Ducasse’a we współczesny i wyrafinowany sposób w trzygwiazdkowej restauracji Alain Ducasse w Dorchester, Arnaud Bignon, ambitny francuski szef kuchni, który dwukrotnie znalazł się na liście 100 najlepszych szefów kuchni na świecie, a jego ateńska restauracja Spondi oznaczona jest gwiazdką Michelin oraz gospodarz szef Tomasz Łagowski, który od ponad dwóch lat z powodzeniem zarządza kuchnią w prestiżowej Restauracji Belvedere. Finalista Bocuse d’Or Poland 2015 i 2021, zdobywca nagród Gault & Millau i 100 Best Restaurant oraz trener w Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere, kształcącej młodych adeptów sztuki kulinarnej.

Zapowiada się zatem, już po raz trzeci, wielkie kulinarne święto dla amatorów wysublimowanych smaków. Podczas dopracowanych w smakowitych szczegółach kolacji Grand Dinners, Goście będą mieli okazję poznać nietuzinkowe połączenia wyszukanych, regionalnych składników, doświadczyć pokazu spektakularnych technik kulinarnych oraz zakosztować selekcji wyjątkowych i aromatycznych potraw wykreowanych przez światowych Mistrzów Kuchni.

Autorski pairing alkoholowy zapewni firma Moët Hennessy Polska, która w swoim portfolio posiada wachlarz super premium alkoholi idealnie pasujących do tej rangi wydarzenia.

Wieczór poprowadzi Karol Okrasa, jeden z najlepszych i najbardziej rozpoznawalnych szefów
kuchni w Polsce, znany z ogromnej wiedzy i elokwencji, nie tylko kulinarnej.
Grand Dinners to najwyższa jakość kulinarnego kunsztu dostępna na wyciągnięcie ręki wszystkich Gości w niezwykłej Restauracji Belvedere, która stanowi wspaniałą scenerię tego wyjątkowego wydarzenia.

Celebruj z nami wyjątkowe chwile i haute cuisine w wykonaniu znamienitych wirtuozów światowych kulinariów. Zaproszenia dostępne są tylko w sprzedaży zamkniętej, gdyż zainteresowanie jest bardzo duże.

Projektowi Grand Dinners przyświeca myśl – Przekraczamy bariery kulinarnej wyobraźni, zatem możemy spodziewać się kreacji nieoczywistych na najwyższym, światowym poziomie.
Partnerzy wydarzenia: Moët Hennessy Polska, Belvedere Gourmet Group, Evian.
Organizatorem Grand Dinners jest agencja Smarten PR kreująca najbardziej prestiżowe wydarzenia kulinarne w Polsce.

Sprzedaż zaproszeń: , tel.: 605 505 205

Agnieszka Ochniak

Redaktor naczelna portalu PAPAJA.PL

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Inne

 

Konferencja pt. „Turystka kulinarna na rzecz dziedzictwa kulturowego”

 

Mistrzostwa Polski Sommelierów 2024