Portal Gastronomiczny

Siódma edycja nagród THE BEST CHEF AWARDS

100 NOWYCH KANDYDATÓW NA NAJLEPSZEGO SZEFA KUCHNI LISTA TOP100 – 2023

Silnik siódmej edycji The Best Chef Awards powered by Perlage został uruchomiony, ujawniono tożsamość pierwszych nowych kandydatów 2023. Pozostałe nazwiska zostaną ogłoszone w najbliższych tygodniach, w losowej kolejności dwóch szefów kuchni dziennie przez 50 dni.

28 lutego 2023 r. kucharskie kurtki, ostre noże i ogień! Maszyna niecierpliwie wyczekiwanej siódmej edycji The Best Chef Awards ruszyła już po raz piąty z rzędu, napędzana przez Perlage – polską markę naturalnej, mineralnej wody z jednego z najczystszych polskich regionów, spa Nałęczów.
Nadal będziemy musieli jednak poczekać, aby poznać datę i miejsce wydarzenia The Best Chef Awards powered by Perlage, tożsamości stu nowych kandydatów do listy Top100 2023 zostaną ogłoszone od
01 marca na stronie internetowej organizacji i w mediach społecznościowych (*), w tempie dwóch dziennie.

PROCES

Wyboru nowych kandydatów dokonuje grupa 150 ekspertów, w tym dziennikarze, krytycy, koneserzy i fotografowie przyzwyczajeni do podróżowania po świecie kierując się jego różnymi aromatami i smakami. Następnie ostateczny werdykt – lista Top100 na 2023 rok będzie wynikiem opinii i głosów łącznie 350 osób: stu nowych kandydatów, stu szefów kuchni, którzy pojawią się w rankingu 2022 roku i 150 ekspertów, o których mowa.

Oczekiwania zostaną wkrótce rozwiązane, a miasto, które będzie gospodarzem siódmej edycji nagród, będzie znane, przejmując je z Warszawy, Mediolanu, Barcelony, Amsterdamu i Madrytu. Joan Roca (dwukrotnie), BjörnFrantzén, René Redzepi i Dabiz Munéoz (również dwukrotnie) zostali tam uhonorowani. Szef kuchni restauracji DiverXO jest obecnie numerem jeden na liście, jako nagroda za jego wyobraźnię, prowokację, nonkonformizm i kreatywność.

SKONSOLIDOWANY RANKING JAKO GLOBALNY PUNKT ODNIESIENIA

SKONSOLIDOWANY RANKING JAKO GLOBALNY PUNKT ODNIESIENIA

Joanna Slusarczyk i Cristian Gadau, założyciele The Best Chef Awards, pokonali wszystkie trudności, które napotkali po drodze. Z biegiem lat ranking stał się pożądaną światową listą, która może przyciągnąć uwagę międzynarodowych mediów i wezwać mnie do światowej gastronomii: szefów kuchni, dziennikarzy i smakoszy z dziesiątek narodowości, gdziekolwiek się odbywa.

NACISK KŁADZIONY JEST NA OSOBĘ

The Best Chef ma na celu ustanowienie ogólnoświatowych powiązań między najlepszymi myślicielami i liderami w świecie gastronomii i kuchni haute oraz podkreślenie ich sposobów robienia rzeczy.
W rzeczywistości jego celem jest wyróżnienie ludzi, a nie restauracji lub lokalizacji; koncentruje się na szefie kuchni, ich obawach, ich podejściu do gotowania i tym, co wyróżnia ich na tle innych.
Dobre gotowanie nie wystarczy; kreatywność, inteligencja, pasja, innowacyjność, zrównoważony rozwój, założenie technologii lub nauki oraz pozytywny wpływ społeczny gotowania są również śledzone i podkreślane.

Od marca tożsamość 100 nowych kandydatów do nagrody The Best Chef Awards 2023 będzie stopniowo ujawniana za pośrednictwem ich profili na Instagramie i Facebooku, a także na ich stronie internetowej.

Agnieszka Ochniak

Redaktor naczelna portalu PAPAJA.PL

Tagi

Aktualności

 

Bulion na każdą porę roku – w trosce o dobre samopoczucie i urodę.

 

Litwa nowy kierunek dla miłośników dobrych smaków – kolejny kraj bałtycki w przewodniku Michelin

 

Selgros HoReCa zaprasza na Targi Gastro Hotel w Kołobrzegu

Udostępnij

 

Litwa nowy kierunek dla miłośników dobrych smaków – kolejny kraj bałtycki w przewodniku Michelin

 

Selgros HoReCa zaprasza na Targi Gastro Hotel w Kołobrzegu