Portal Gastronomiczny

Kolacja Degustacyjna From Paris with Love

Madames et monsieurs, les connaisseurs de la bonne cuisine… zapraszamy na kolację degustacyjną From Paris with love.


Kolacja „From Paris with love” odbędzie się w Leśnym Dworze w Sulęczynie, 12.04.2024 r. o godzinie 18:00.

Jaki będzie motyw kolacji?
Mamy przyjemność zaprosić Państwa na wyjątkową kolację degustacyjną, pod nazwą From Paris With Love. Ta kolacja to nie tylko pozdrowienia prosto z Paryża i z paryskich restauracji, to przede wszystkim wyjątkowe 8 dań tradycyjnej kuchni francuskiej, przygotowanej w polskiej kuchni. Do zespołu restauracji Leśnego Dworu dołączą wyjątkowi kucharze, którzy swoim doświadczeniem, smakiem i pomysłowością uświetnią tę kolację.

Czy poczujecie się jak we Francji?
Przygotowaliśmy dla Państwa niesamowita atrakcję – w trakcie kolacji towarzyszyć będzie nam akordeonista Paweł A. Nowak.

Paweł A. Nowak
Akordeonista, bandoneonista, pedagog, kompozytor, aranżer, kolekcjoner akordeonów, animator i menedżer kultury. Absolwent gdańskiej Akademii Muzycznej. Pomysłodawca i współtwórca jedynego w Polsce Muzeum Akordeonu w Kościerzynie, właściciel liczącej ponad 300 sztuk kolekcji akordeonów. Organizator Międzynarodowego Festiwalu Akordeonowego w Sulęczynie na Kaszubach, który odbywa się od 2003 roku. Od kilkunastu lat prowadzi bicie rekordu Polski w jednoczesnej grze na akordeonach, które odbywa się każdego roku w marcu podczas Dnia Jedności Kaszubów. Członek zarządu fundacji Aby chciało się chcieć. Koncertuje w kraju i Europie, solo, z orkiestrami oraz zespołami takimi jak: Cuarteto Re!Tango, Klezmoret, L’Aperitif z Darią Zaradkiewicz i Piaf po polsku z Dorotą Lulką. Nagrał ponad 20 płyt. Nagrodzony Skrą Ormuzdową oraz odznaczony medalem Ministra Kultury i dziedzictwa Narodowego Zasłużony dla Kultury Polskiej.

Kto będzie gotować tego wieczora?
Gospodarzami wieczoru będą Chef Patron Marcin Popielarz i Chef Restauracji Biôłi Trus Karol Kamiński. Wprowadzą Państwa w kolację w stylu francuskim, tak by wszyscy Goście poczuli się jak „sous le ciel de Paris…”

Marcin Popielarz, Chef Patron, Biôłi Trus
Karol Kamiński, Biôłi Trus, Sulęczyno
Gościnnie gotować dla Państwa będą:
Tomasz Olewski, F…ing Delicious, Poznań
Rafał Koziorzemski, Fisherman, Sopot
Philippe Abraham, Petit Paris, Sopot
Karol Nagórski, Hewelke, Gdańsk


Menu kolacji degustacyjnej „From Paris with love”
Kolacja degustacyjna składać się będzie z 9 dań. Menu kolacji znajduje się poniże
j.

MENU

Karol Nagórski – Le pain et le beurre – chleb i masło
Karol Kamiński – Consommé de la volaille a la maniere du début du printemps – Consommé z drobiu w stylu wczesno wiosennym
Tomasz Olewski – L’aspic de canard – galareta z kaczki
Dominik Narloch – Les asparges a la sauce mousseline – szparagi w sosie muślinowym
Ernest Jagodziński – Petits pois à la française – Groszek po francusku
Rafał Koziorzemski – Le filet de sole Walewska – Sola Pani Walewskiej
Philippe Abraham – Le fromage Brillant – Savarin – ser Brillant – Savarin
Marcin Popielarz – L’Île flottante – Zupa nic
Marcin Popielarz – Petit Fours

Na naszych mediach społecznościowych będziemy zamieszczać więcej informacji, więc warto nas obserwować!

do 15.03 – cena 220 zł / os.

od 16.03 – cena 250 zł / os.

W cenie kolacji otrzymują Państwo wodę niegazowaną.

Pozostałe napoje i alkohole dodatkowo płatne.

Agnieszka Ochniak

Redaktor naczelna portalu PAPAJA.PL

Tagi

Aktualności

 

Cezary Nowak z Krakowa wyruszy na World Class w Szanghaju

 

Rozmowa z Jakubem Żymelskim laureatem WKR 2024

 

Winterhalter - zastosuj ten trik, a Twój personel będzie bić się o pracę na zmywaku

Udostępnij

Inne

 

Obchody 80 rocznicy Powstania Warszawskiego na Woli

 

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów -08.10