Portal Gastronomiczny

Kulinarna podróż z Bocuse d'Or Poland

Bocuse d’Or Poland on Tour 2024!

Po spektakularnym sukcesie pierwszej edycji kulinarnej inicjatywy Akademii Bocuse d’Or Poland w 2022 roku, przyszedł czas na drugą odsłonę Bocuse d’Or Poland ON TOUR, projektu skierowanego do miłośników dobrego jedzenia, dla których kuchnia jest prawdziwą ucztą dla zmysłów.

Podczas cyklu kolacji Bocuse d’Or Poland ON TOUR, które odbędą się w całej Polsce, Goście z pewnością wejdą na wyższy poziom świadomości kulinarnej, gdy będą próbować dań przygotowanych przez finalistów krajowej selekcji 2023, czy szefów z Akademii Bocuse d’Or Poland. Będzie to również wyjątkowa okazja, by spotkać autorytety polskiej i zagranicznej sceny kulinarnej, a dla wszystkich fine dining lovers i foodies nie lada gratka do odkrywania nowych smaków i śledzenia trendów kulinarnych.

Celem projektu jest przede wszystkim promocja marki Bocuse d’Or Poland, skierowana nie tylko do profesjonalistów, ale również dla wszystkich miłośników gotowania na światowym poziomie.

W tegorocznej edycji, będzie sporo niespodzianek, nie tylko na podniebieniu, które bez wątpienia wywołają niejeden efekt wow. Bowiem niektóre kolacje gościnnie przygotują również zagraniczni szefowie kuchni z restauracji oznaczonych gwiazdkami Michelin oraz z Bocuse d’Or Winners. A zatem będzie nieprzeciętnie i wyjątkowo w każdym calu.

Na kulinarnej trasie ON TOUR pojawią się również nowe miasta, restauracje i hotele, które idealnie wpisują się DNA marki Bocuse d’Or. Dlatego można mieć pewność, że każda kolacja, będzie wspaniałym wydarzeniem, na najwyższym światowym poziomie zarówno dla amatorów jak i koneserów wysublimowanych smaków, dla których dbałość o najmniejszy szczegół jest niezwykle istotna.

W tym roku motywem przewodnim jest ART OF PLATE, czyli krótko mówiąc sztuka na talerzu, o którą zadbają wszyscy biorący udział w projekcie głowni aktorzy – szefowie kuchni. Będą nowoczesne kreacje, elegancki minimalizm, precyzja i polskie wysokiej jakości produkty. Możemy zatem liczyć na prawdziwy kulinarny artyzm, który intryguje i wzmaga apetyt na pierwsze kolacje.
Już dzisiaj zarezerwujcie w kalendarzu dwie pierwsze daty, premierowa koalicja edycji 2024 już 24 maja w Chef’s Table by Ernest Jagodziński w Poznaniu, a kolejna 21 czerwca w jednej z najlepszych sopockich restauracji – White Marlin. O kolejnych terminach i miejscach wydarzeń poinformujemy niebawem.

Bocuse d’Or Poland ON TOUR to wspaniali szefowie kuchni, wyjątkowe miejsca kolacji, awangardowe menu, które niewątpliwie wspólnie dostarczą niezapomnianych emocji i wielu wyrafinowanych doznań, które na długo pozostaną w pamięci wszystkich Gości. Dlatego rezerwujcie terminy, bo liczba miejsc jest ograniczona.

Organizator: Akademia Bocuse d’Or Poland

Partnerzy projektu: Sokołów, Chefs Culinar, Churchill, ChemaN, SmartenPR,
Magazyn Szef Kuchni, Restaurant Management, Poradnik Restauratora, Food Service, Food & Friends, Papaja.pl, Newsgastro,

Agnieszka Ochniak

Redaktor naczelna portalu PAPAJA.PL

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Tagi

Aktualności

 

Dania z lodami Schöller – gorący trend 2024 roku

 

Joanna Brodzik ambasadorką marki Fine Life

 

Wynajem długoterminowy receptą na zmniejszanie kosztów operacyjnych w HoReCa

Udostępnij

Inne

 

Mierzęcin Horse Show w Pałacu Mierzęcin już w maju

 

Światowy Kongres WorldChefs 2024 w Singapurze