ALT SHUUM

Przez zmysły do błogostanu – winiarskie regiony Polski w hotelu Shuum

Zapraszamy na letnie spotkania degustacyjne w hotelu Shuum. Już 12 sierpnia odetchniemy w cieniu nadmorskiej przyrody i rozsmakujemy się w polskiej kuchni regionalnej i regionalnych winach. Każda pozycja w menu na ten wieczór odniesie się do innego polskiego regionu winiarskiego. Podkarpacie odkryje smak owczych serów i jagnięciny. Z Mazowsza zaczerpniemy inspirację na flaczki po warszawsku. Pomorze Zachodnie podsunie pomysł na bałtyckie ryby. Odniesiemy się także kulinarnie do paprykarza! Naświetlimy sycącą kuchnię Dolnego Śląska i pokażemy, jak podać karpia w Małopolsce. Deser zainspiruje obwarzanek, który podamy w shuumowym wydaniu. Gościem specjalnym spotkania będzie Piotr Stopczyński – jeden z najlepszych w Polsce enologów, konsultant wielu polskich winnic, który przedstawi nam autorską selekcję win z wiodących winiarni różnych regionów Polski.

  • Podkarpacie odkryje smak owczych serów i jagnięciny, które uzupełnimy proziakiem. 
  • Z Mazowsza zaczerpiemy inspirację na flaczki po warszawsku.
  • Pomorze Zachodnie podsunie pomysł na bałtyckie ryby. Odniesiemy się także kulinarnie do paprykarza! 
  • Naświetlimy sycącą kuchnię Dolnego Śląska. 
  • Pokażemy, jak podać karpia w Małopolsce.
  • Deser zainspiruje obwarzanek, który podamy w shuumowym wydaniu. 

W programie:

  • 17:45 – powitanie w hotelowym lobby
  • 18:00 – kilkudaniowa kolacja degustacyjna z selekcją win* / mała restauracja
  • 21:00 – zakończenie spotkania

Aby wziąć udział w wydarzeniu należy zakupić bilet: klikając w link w sekcji Bilety.

Cena biletu: 480 PLN brutto / osobę.

Serdecznie zapraszamy!

* ilość miejsc jest ograniczona 

Kontakt: +48 604 552 699,



Link do zakupu biletu znajdziesz poniżej !

Agnieszka Ochniak

Redaktor naczelna portalu PAPAJA.PL

Tagi

Aktualności

 

10 lat Chef’s Table: jak serial zmienił sposób opowiadania o jedzeniu i pasji

 

Słodkie JAJKO Wielkanocne

 

Wielkopolski Kucharz Roku 2025 X edycja Konkursu im. Rafała Jelewskiego

Udostępnij

Inne

 

Edycja 2025 Kongresu Szefów Kuchni i Restauratorów odbędzie się 7 października w EXPO XXI

 

Wydarzenie charytatywne Fundacji Warszawskie Hospicjum dla Dzieci w restauracji Brindisi.
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.