Zapraszamy na letnie spotkania degustacyjne w hotelu Shuum. Już 12 sierpnia odetchniemy w cieniu nadmorskiej przyrody i rozsmakujemy się w polskiej kuchni regionalnej i regionalnych winach. Każda pozycja w menu na ten wieczór odniesie się do innego polskiego regionu winiarskiego. Podkarpacie odkryje smak owczych serów i jagnięciny. Z Mazowsza zaczerpniemy inspirację na flaczki po warszawsku. Pomorze Zachodnie podsunie pomysł na bałtyckie ryby. Odniesiemy się także kulinarnie do paprykarza! Naświetlimy sycącą kuchnię Dolnego Śląska i pokażemy, jak podać karpia w Małopolsce. Deser zainspiruje obwarzanek, który podamy w shuumowym wydaniu. Gościem specjalnym spotkania będzie Piotr Stopczyński – jeden z najlepszych w Polsce enologów, konsultant wielu polskich winnic, który przedstawi nam autorską selekcję win z wiodących winiarni różnych regionów Polski.
- Podkarpacie odkryje smak owczych serów i jagnięciny, które uzupełnimy proziakiem.
- Z Mazowsza zaczerpiemy inspirację na flaczki po warszawsku.
- Pomorze Zachodnie podsunie pomysł na bałtyckie ryby. Odniesiemy się także kulinarnie do paprykarza!
- Naświetlimy sycącą kuchnię Dolnego Śląska.
- Pokażemy, jak podać karpia w Małopolsce.
- Deser zainspiruje obwarzanek, który podamy w shuumowym wydaniu.
W programie:
- 17:45 – powitanie w hotelowym lobby
- 18:00 – kilkudaniowa kolacja degustacyjna z selekcją win* / mała restauracja
- 21:00 – zakończenie spotkania
Aby wziąć udział w wydarzeniu należy zakupić bilet: klikając w link w sekcji Bilety.
Cena biletu: 480 PLN brutto / osobę.
Serdecznie zapraszamy!
* ilość miejsc jest ograniczona
Kontakt: +48 604 552 699,
Link do zakupu biletu znajdziesz poniżej !
