Portal Gastronomiczny

Znamy najlepszych restauratorów 2023 roku w Polsce według Made FOR Restaurant!

Znamy TOP 50 RESTAURATORÓW FORBES & FOR 2023 i tych uznanych za najskuteczniejszych według MADE FOR Restaurant.

Pierwsze miejsca rankingu TOP 50 Restauratorów FORBES & FOR w 2023 zajęli: Daniel Pawełek, Anna Woźniak-Starak i Artur Jarczyński. W konkursie MADE FOR RESTAURANT w kategorii „Skuteczność Biznesowa”, wyróżniono Annę Woźniak-Starak i Artura Jarczyńskiego. Jury oraz głosujący w internetowych wyborach wyłonili TOP zwycięzcę i nagroda główna powędrowała do Agnieszki i Marcina Chmielewskich.

Ponad 500 restauratorów i liderów gastro z całej Polski spotkało się w czasie Konferencji Made For Restaurant „SOS dla Gastronomii” zorganizowanej przez Made FOR Restaurant, pod honorowym patronatem Prezydenta Miasta stołecznego Warszawy, Pana Rafała Trzaskowskiego.

Na niezwykle intensywny dzień składały się wystąpienia, dyskusje, degustacje, warsztaty, ale przede wszystkim networking. Uczestników konferencji przywitali Karolina Zdrodowska – Urząd Miasta Warszawa, Rafał Szmytke – POT oraz Wojciech Kęsik – Novotel Warszawa Centrum, którzy zarysowali obraz prężnie rozwijającej się polskiej gastronomii niezależnie od trudności makroekonomicznych ostatnich lat.

„Kolejne punkty programu zostaną przez nas przeanalizowane w relacji prasowej, ponieważ złożoność i atrakcyjność programu nie pozostawia nam innego wyboru jak ubranie tego w swoisty poradnik biznesowy dla branży HORECA” zapewnia Agnieszka Małkiewicz, prezes FOR Solutions i inicjatorka wydarzenia.

TOP Restauratorzy MADE FOR RESTAURANT w kategorii Skuteczność Biznesowa

Dwie nagrody specjalne w kategorii Skuteczność Biznesowa otrzymali: Anna Woźniak-Starak (Belvedere restauracja i catering) i Artur Jarczyński (Der Elefant, Otto Pompieri, Jeff’s). 

Nagrodę główną otrzymali Agnieszka i Marcin Chmielewscy.

Nominowani do tego prestiżowego wyróżnienia byli:

  1. Karol Szafraniec i Bartosz Serdakowski-Goldstein (Paradiso Kitchen & Cocktails, Bocca Ristorante & Pizzeria, Zachodni Brzeg, Buena Vista Social Food, Kohana Rum & Kitchen, Mango, Vegan Street Food, Cofeina Cafe),
  2. Łukasz Burda (White Marlin, Wozownia Gdańska, Maniera),
  3. Filip Gawryszewski (Soto Sushi),
  4. Agnieszka i Marcin Chmielewscy (Przystań & Marina Wrocław, Przystań TU Wrocław),
  5. Piotr Staszczyński, Jan Kulisiewicz, Dawid Bojarojć, Alicja Staszczyńska (PASIBUS),
  6. Magdalena i Emil Hołubiczko (Międzymiastowa Rynek, Międzymiastowa Podgórze, Molam, Luktung),
  7. Marcin Edward Wachowicz (Aioli Cantine Bar Cafe Deli, Aioli Bread&Aperitivo, Momu, Le Cabaret Cafe, Warszawa & Aioli inspired by Katowice, Aioli inspired by Gdańsk),
  8. Agata i Michał Kuter (A nóż widelec, A nóż widelec w Pałacu, Poznań),
  9. Tomasz Gut i Katarzyna Walinowicz (Restauracja Zakopiańska, Leśniczówka, Stara Papiernia w eN Hotel),
  10. Suren Sargysan, Rafał Biernacik, Daniel Kość, Sławomir Żbikowski (Thai Thai).


    TOP 50 Restauratorów w rankingu Forbes&FO
    W ramach Konferencji nagrodzono TOP 50 Restauratorów Forbes&FOR

    Lista przedstawia się imponująco:
    1. Daniel Pawełek (Butchery&Wine, Le Braci, Koneser Grill, Kieliszki na Próżnej),
    2. Anna Woźniak-Starak (Belvedere Restauracja & Catering)
    3. Artur Jarczyński (Warszawa: Der Elefant, Otto Pompieri, U Szwejka, Bazyliszek, Podwale 25, Jeff’s Galeria Westfield, Jeff’s Pole Mokotowskie, Jeff’s Hala Koszyki, Kraków: Restauracja Sukiennice, Pod Wawelem, Jeff’s Galeria Kazimierz, Katowice: Jeff’s Galeria Silesia),
    4.Agnieszka Kręglicka, Marcin Kręglicki (Meltemi, Santorini, El Popo, Chianti, Opasły Tom, Catering Kręgliccy)
    5. Katarzyna Likus (Restauracja Copernicus, Pod Różą, Trzy Rybki, Szóstka, Concept 13, Restauracja Warszawska),
    6. Jacek Grochowina (Nolita),
    7. Radosław Fronc (Fiorentina, Szara Gęś, Bianca, Boccanera, Boscaiola, Fiorentina, Kogel Mogel,  La . Campana i Wesele, La Grande Mamma, Mamma Mia, The Spaghetti), 
    8. Alicja Than, Alon Than (Izumi Sushi Biały Kamień, Izumi Plac Zbawiciela, Kago Sushi HALA KOSZYKI, KAGO sushi Praga, Kago sushi Lublin: Alon Omakase, Kiseki by Alon, Matcha Bistro & Bar, The sushi Browary Warszawskie),
    9. Mateusz Gessler (Warszawa Wschodnia by Mateusz Gessler, Ćma, Dock19, Warszawski Sen),
    10. Piotr Klimczak (Joel Sharing Concept).



Kolejna konferencja MADE FOR RESTAURANT już 6 listopada – będzie to spotkanie w Sopocie poświęcone tematyce „Design i experience” i święto pięknych doświadczeń w gastronomii.

Agnieszka Ochniak

Redaktor naczelna portalu PAPAJA.PL

Tagi

Aktualności

 

Darmowe szkolenia dla branży HoReCa w Instytucie Kulinarnym Transgourmet!

 

Mierzęcin Horse Show w Pałacu Mierzęcin już w maju

 

Remont po pożarze domu Ewy i Piotra Michalskich

Udostępnij

Inne

 

Darmowe szkolenia dla branży HoReCa w Instytucie Kulinarnym Transgourmet!

 

Remont po pożarze domu Ewy i Piotra Michalskich