Portal Gastronomiczny

Łukasz Rogucki wystartuje w World Chocolate Masters

Łukasz Rogucki został zwycięzcą polskich eliminacji do prestiżowego konkursu World Chocolate Masters, który odbył się 25 lutego podczas pierwszego dnia targów Expo Sweet w Warszawie.

Karol Płachta zajął drugie miejsce, a trzecie miejsce przypadło Jakubowi Janiukowi.

W jury zasiadli liderzy branży cukierniczej i gastronomicznej, którzy recenzowali, degustowali i oceniali wszystkie kreacje. Michał Iwaniuk pełnił rolę przewodniczącego jury. Tematem tegorocznych eliminacji było „Play!”, który musiał znaleźć odzwierciedlenie w każdym zadaniu.

Łukasz Rogucki / foto expo sweet

Oprócz tematu „Play!”, organizatorzy WCM opublikowali zestaw zadań dla Selekcji Krajowej, które były ściśle związane z tematem. Każdy uczestnik miał około 8 godzin na zrealizowanie każdego z zadań i przekonanie jury.


World Chocolate Masters przyciąga przyszłe talenty z ambicjami, którzy chcą zaznaczyć swoją obecność na międzynarodowej scenie cukierniczej i czekoladowej. Wielki finał już w 2025 !

Agnieszka Ochniak

Redaktor naczelna portalu PAPAJA.PL

Tagi

Aktualności

 

Cezary Nowak z Krakowa wyruszy na World Class w Szanghaju

 

Rozmowa z Jakubem Żymelskim laureatem WKR 2024

 

Winterhalter - zastosuj ten trik, a Twój personel będzie bić się o pracę na zmywaku

Udostępnij

Inne

 

Cezary Nowak z Krakowa wyruszy na World Class w Szanghaju

 

Rozmowa z Jakubem Żymelskim laureatem WKR 2024