Już niedługo progi restauracji ARCO by Paco Pérez przekroczy Joan Roca – dwukrotnie utytułowany najlepszym Szefem Kuchni na świecie. Przed nami wybitna kolacja 140 metrów nad ziemią, z autorskim menu prawdziwego autorytetu świata fine dining’u. To pierwsze i prawdopodobnie jedyne takie wydarzenie w Polsce – absolutnie wyjątkowe na skalę światową.
Przed nami kolejne, fenomenalne spotkanie kulinarne na 33. piętrze Olivia Star – najwyższego budynku północnej Polski. Dotychczas w restauracji ARCO by Paco Pérez gościli jedni z najbardziej wpływowych Szefów Kuchni na świecie: Andoni Luis Aduriz, Diego Guerrero, Nacho Manzano, a także Wojciech Modest Amaro. Każdy z nich został uhonorowany jedną lub kilkoma gwiazdkami Przewodnika Michelin, a część z wymienionych nazwisk pojawiła się na prestiżowej liście “The Best Chef Awards”. Szefowie zachwycili
Gości restauracji ARCO niezapomnianymi spektaklami kulinarnymi, będącymi odzwierciedleniem ich wieloletniej miłości do fine dining’u.
Jednak 27 stycznia będzie bardzo szczególną datą w historii restauracji ARCO by Paco Pérez. Tym razem na 33. piętrze pojawi się zdobywca 3* Przewodnika Michelin, założyciel i Szef Kuchni “El Celler de Can Roca” – dwukrotnie uznaną za najlepszą restaurację na świecie przez magazyn “Restaurant Magazine”. Joan Roca został dwukrotnie uznany za najlepszego Szefa Kuchni na świecie, co sprawia, że zbliżająca się kolacja będzie nie tylko wyjątkowym wydarzeniem w historii ARCO, ale niewątpliwie całej Polski.
Joan Roca podkreśla, że jego pojęcie spełnienia zawodowego jest równoznaczne z dobrymi emocjami wywołanymi w Gościach. Jego celem nie są wysokie miejsca w znanych rankingach, ale dostarczenie Gościom niesamowitych doświadczeń i zarażenie ich miłością do bogactwa smaków Katalonii. Szef Joan jest przekonany, że w tej niezwykłej pracy najważniejsze jest poszukiwanie szczęścia oraz radości z gotowania. Być może właśnie w tym tkwi sukces tego niezaprzeczalnego autorytetu świata gastronomii, o czym wkrótce przekonają się Goście restauracji ARCO by Paco Pérez.
Już w styczniu Szef Joan Roca stworzy niepowtarzalny spektakl kulinarny w Olivia Star, tym samym otwierając przed Gośćmi drzwi do niezwykle fascynującego świata fine dining’u. Kolacja w wykonaniu wybitnych Szefów Kuchni 140 metrów nad ziemią z najpiękniejszym widokiem na tętniące życiem Trójmiasto… To nie tylko idealna okazja do poszerzenia swoich horyzontów, przeżycia niezwykłych emocji i zdobycia niezapomnianych doświadczeń, ale także jedyne takie wydarzenie w skali całego kulinarnego świata.
𝗗𝗮𝘁𝗮 𝗶 𝗰𝘇𝗮𝘀: 27 stycznia 2023, godzina 18:00
𝗥𝗲𝘇𝗲𝗿𝘄𝗮𝗰𝗷𝗲: +48 731 334 332 |