Portal Gastronomiczny

Andoni Luis Aduriz otrzyma prestiżową nagrodę!

The World’s 50 Best Restaurants Icon Award 2023.

Baskijski szef kuchni i nieustraszony innowator kulinarny Andoni Luis Aduriz  otrzyma nagrodę od The World’s 50 Best Restaurants Icon Award 2023.

Szef kuchni znany jest ze swojej niesłabnącej ciekawości i eksperymentowania ze składnikami i technikami, by stworzyć wyjątkową kuchnię, która bada nasz związek z jedzeniem pod każdym kątem. Swoją pracę prezentuje w restauracji i kreatywnym centrum Mugaritz .

Luis Aduriz jest absolwentem elBulli, gdzie pracował pod kierunkiem Ferrana Adrià, nigdy nie przestał gonić za nowością i ciekawością ludzi do nowoczesnej kuchni. Stosując nowatorskie i naukowe podejście kulinarne. Mugaritz, które jest zamykane na sześć miesięcy w roku w celu ułatwienia badań, stało się czymś więcej niż restauracją, ale raczej kreatywnym centrum, w którym można inkubować pomysły i koncepcje i jest punktem przecięcia między świata nauki, żywności, gastronomii, sztuki i inżynierii.

Ogłoszenie nagrody jest częścią kolekcji indywidualnych nagród przyznawanych w ramach przygotowań do listy 50 najlepszych restauracji na świecie, sponsorowanej przez S.Pellegrino & Acqua Panna, która zostanie zaprezentowana podczas ceremonii w Walencji w Hiszpanii 20 czerwca 2023 r .

Agnieszka Ochniak

Redaktor naczelna portalu PAPAJA.PL

Tagi

Aktualności

 

Bulion na każdą porę roku – w trosce o dobre samopoczucie i urodę.

 

Litwa nowy kierunek dla miłośników dobrych smaków – kolejny kraj bałtycki w przewodniku Michelin

 

Selgros HoReCa zaprasza na Targi Gastro Hotel w Kołobrzegu

Udostępnij

 

Litwa nowy kierunek dla miłośników dobrych smaków – kolejny kraj bałtycki w przewodniku Michelin

 

Selgros HoReCa zaprasza na Targi Gastro Hotel w Kołobrzegu