Portal Gastronomiczny

Laureaci nagród AG 2023

AKADEMIA GASTRONOMICZNA W POLSCE wręczyła nagrody!

#AIG PRIX

#ARS COQUINARIA

13 października w Hotelu Warszawa odbyła się uroczysta ceremonia wręczenia nagród AIG Prix oraz Ars Coquinaria.

Po zakończeniu oficjalnej części wieczoru, zgromadzeni goście mieli okazję docenić kunszt laureata nagrody Szefa Przyszłości – Mateusza Suligi
z krakowskiej restauracji Artesse w hotelu H15 Luxury Palace, który wraz
z szefem restauracji Warszawska – Dariuszem Barańskim i jego zespołem, przygotowali specjalnie na tę okazję wyjątkową kolację degustacyjną.
Za selekcję win odpowiadał natomiast laureat nagrody Sommeliera – Andrzej Strzelecki z gdańskiej restauracji Arco by Paco Perez.

Partnerami uroczystej kolacji byli: Vorwerk (Thermomix), Kinga Pienińska, Olivia Centre, Polskie Linie Lotnicze LOT, Antonius Caviar, Noris oraz Sobrevino.

AIG PRIX 2023

Akademia Gastronomiczna w Polsce nominuje rokrocznie polskie osobistości gastronomiczne do prestiżowych nagród AIG PRIX – przyznawanych przez  Międzynarodową Akademię Gastronomiczną
z siedzibą w Paryżu dla wybitnych jednostek i instytucji, które wyróżniają się na obszarze danego kraju międzynarodowym poziomem.  

LAUREACI AIG PRIX 2023:

  • Prix au Chef de L’Avenir / Nagroda Szefa Przyszłości
    Mateusz SULIGA, Artesse, H15 Luxury Palace (Kraków)
  • Prix au Sommelier / Nagroda Sommeliera
    Andrzej Strzelecki, Arco by Paco Perez (Gdańsk)
  • Prix au Chef Pâtissier / Nagroda Cukiernika
    Iga Sarzyńska-Komorowska
  • Prix de la Littérature Gastronomique / Nagroda Literatury Gastronomicznej Ewa Michalska, “Dzikie Historie”
  • Prix Multimedia / Nagroda Multimediów
    Joanna Ślusarczyk, Cristian Gadau – The Best Chef

    ARS COQUINARIA, AKADEMII GASTRONOMICZNEJ W POLSCE:
  • NAGRODY DLA „PRZYJACIÓŁ SMAKU” – TYCH, KTÓRZY W WYJĄTKOWY SPOSÓB PRZYCZYNIAJĄ SIĘ DO ROZWOJU I PODNOSZENIA POZIOMU POLSKIEJ GASTRONOMII.
  • LAUREACI 2023:
  • Ewa Leja
  • Robert Makłowicz
  • Robert Mazurek

BIURO AKADEMII GASTRONOMICZNEJ W POLSCE
zdjęcia https://miskocollective.pixieset.com/

Laureaci nagród AG 2023
Agnieszka Ochniak

Redaktor naczelna portalu PAPAJA.PL

Tagi

Aktualności

 

Darmowe szkolenia dla branży HoReCa w Instytucie Kulinarnym Transgourmet!

 

Mierzęcin Horse Show w Pałacu Mierzęcin już w maju

 

Remont po pożarze domu Ewy i Piotra Michalskich

Udostępnij

Inne

 

Darmowe szkolenia dla branży HoReCa w Instytucie Kulinarnym Transgourmet!

 

Remont po pożarze domu Ewy i Piotra Michalskich