Apteka św. Huberta

zrozumieć ramen

Zrozumieć RAMEN – Wojtek TOPGAR Grabowski

O książce

Książka napisana została w taki sposób, aby była odpowiednia dla każdego.

Zrozumieć ramen jest pozycją nie tylko dla tych, którzy pragną robić wspaniały ramen w domu, ale również dla jego miłośników, którzy uwielbiają go jeść, ale niekoniecznie chcą przygotowywać go samodzielnie.

Po lekturze książki zrozumienie historii, aspektów społeczno-kulturowych i różnic pomiędzy poszczególnymi jego rodzajami sprawi, że wizyta w restauracji z ramenem będzie przyjemniejszym i pełniejszym doświadczeniem. A dzięki zawartych w niej szczegółowych przepisach wyniesiesz swój domowy ramen na zupełnie inny poziom. 

Jest to pozycja dla Ciebie zarówno, jeśli dopiero zaczynasz swoją przygodę z ramenem jak również jeśli jesteś już zaawansowanym kucharzem i stworzyłeś dotychczas wiele misek.

zrozumieć ramen książka

PRZEPISY NA BULIONY, TARE, OLEJE, MAKARON I DODATKI

Ramen to składowa wielu elementów. Oprócz przepisów na poszczególne rodzaje ramenów, znajdziesz w niej również szczegółowe przepisy, które pomogą Ci przygotować jego składowe.

W książce starałem się przekazać całą swoją wiedzę i doświadczenie. Chciałem stworzyć publikację, jakiej jeszcze nie było.

Wszystkie elementy zostały potraktowane z należytym szacunkiem. O sprawach skomplikowanych starałem się pisać w sposób prosty i zrozumiały, wchodząc przy tym w temat ramenu głębiej niż ktokolwiek inny oraz rozkładając ramen na czynniki pierwsze.

Z tą książką gotowanie będzie łatwe. Dowiesz się krok po kroku jak przygotować świetny ramen, nawet jeśli nigdy wcześniej go nie robiłeś.


O Autorze

Wojtek Grabowski prowadzi znany kanał kulinarny „Top Gar” na platformie YouTube od 2020 roku. Na kanale udowadnia, że gotowanie może być łatwiejsze niż się wydaje, gotując przepisy z różnych stron świata. Od 2021 na antenie Gametoon HD jest też prowadzącym program „Gildia Smaków”.

Wraz z żoną Kasią, od 2015 roku prowadzi blog podróżniczy RoadTripBus.pl, gdzie dzielą się swoją podróżniczą pasją. Uwielbiają w szczególności japońską popkulturę, muzykę, anime oraz kuchnię, z ramenem na czele!

Książka „Zrozumieć Ramen” jest połączeniem miłości: do gotowania, podróży oraz Japonii, którą autor chce zarazi!

Zakup

Agnieszka Ochniak

Redaktor naczelna portalu PAPAJA.PL

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Tagi

Aktualności

 

Polacy kochają jarmarki świąteczne

 

Heinzelmann CHEF-X świąteczna promocja

 

Savills pozyskał Tokyo Cheesecake Bakery do kultowego Okrąglaka w Poznaniu

Udostępnij

 

Rzym od kuchni. Śladami historii najsłynniejszych dań Wiecznego Miasta

 

Fun dining. Prosto i genialnie Przemysław Klima