Portal Gastronomiczny

Ekskluzywny album „Moje Pierniki”- Iga Sarzyńska Komorowska

Album Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej skierowany jest do wszystkich miłośników dobrego smaku i słodkich dzieł sztuki. To unikatowa skarbnica wiedzy nie tylko o magicznym piernikowym cieście i jego składnikach, ale przede wszystkim zbiór wyjątkowych autorskich receptur i tajników cukierniczej dekoracji.

Na ponad 200 stronach znalazły się przepisy na kunsztowne zdobienia pierników artystycznych – toruńskich kamieniczek, świątecznych śnieżynek czy koników na biegunach, ale też na przysmaki piernikowe: markizy, chlebki, pierniczki migdałowe, żytnie, a nawet na piernik w słoiku czy syrop piernikowy.

Z albumu dowiemy się, jak przygotować idealny lukier królewski oraz z czego składa się legendarna przyprawa piernikowa autorki, dzięki której piernikowe ciasto tak uwodzi smakiem i zapachem.

Wszystko opatrzone pięknymi zdjęciami znakomitej fotografki Agnieszki Pałtynowicz, wyłożone grafiką uznanej polskiej artystki Katarzyny Stróżyńskiej-Goraj.

Album ma twardą oprawę z naturalnego płótna, uszlachetnioną tłoczonym i złoconym logotypem. Wydrukowany na wysokiej jakości, niepowlekanym papierze. Został zaprojektowany przez Dagmarę Berską i Grzegorza Podsiadlika z renomowanego studia graficznego Parastudio.

Album „Moje Pierniki” Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej to wspaniały prezent dla wszystkich, którzy cenią dobry smak oraz najwyższej klasy rzemiosło i sztukę!


O AUTORKACH

Iga Sarzyńska-Komorowska

Mistrzyni piernikarstwa, cukiernictwa i artystycznej dekoracji. To ona właśnie nadaje autorski charakter tworzonym w samym centrum Torunia niezwykłym słodyczom. Trenerka w prestiżowych szkołach cukierniczych, sędzia międzynarodowy, osobowość branżowa targów Sweet Expo 2017. Współwłaścicielka i Dyrektor Kreatywna w firmie IS-MK Iga Sarzyńska-Komorowska, Maciej Komorowski Spółka Komandytowo Akcyjna, właściciela marki Iga Sarzyńska Wzrusza Toruń – marki stworzonej
z prawdziwej pasji i wyjątkowych marzeń.

Uwielbiam pierniki nie tylko ze względu na wyjątkowy smak i cudowny zapach, ale również dlatego, że zawsze wzbudzają pozytywne emocje i łączą w piękną całość to, co nam bliskie: mąkę, miód, z tym, co bardzo odległe – składnikami przyprawy piernikowej: cynamonem, kardamonem, zielem angielskim…

– mówi Iga Sarzyńska-Komorowska.

AGNIESZKA PAŁTYNOWICZ

Nieziemsko zdolna, obdarzona szóstym zmysłem artystycznym, fotograficznym, wzbogaconym o doskonałość merytoryczną i rzetelność. Nietuzinkowa osobowość. Ujmuje skromnością i radosnym, jednocześnie przenikliwym spojrzeniem na otaczający nas świat.

Agnieszka Pałtynowicz to osoba w moim życiu szczególna

– mówi Iga Sarzyńska-Komorowska.

Pamiętam, kiedy po raz pierwszy zobaczyłam jej fotografie. Zaintrygowały mnie świeżością, nowoczesnością i pięknym doborem kolorów. Od razu pomyślałam, że to jedne z najpiękniejszych zdjęć wypieków jakie widziałam… Bez chwili namysłu napisałam wiadomość i tak zaczęła się nasza długoletnia współpraca.
Agnieszka Ochniak

Redaktor naczelna portalu PAPAJA.PL

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Tagi

Aktualności

 

„Polska od Kuchni” akcja promująca gastronomię startuje z XIII edycją konkursu - Złoty Widelec

 

Kto będzie polskim Chocolate Masters?

 

Fun dining. Prosto i genialnie Przemysław Klima

Udostępnij

 

Fun dining. Prosto i genialnie Przemysław Klima

 

Premiera książki „Tutto Il Mare i Ryby i Owoce Morza” - Makro