Portal Gastronomiczny

Rozbrat 20 – Food&Design w Ferment Group

Rozbrat 20 to miejsce, które nie potrzebuje fajerwerków, bo jakość, elegancja i dobre jedzenie krzyku unikają. Wnętrze restauracji stworzone przez warszawską architekt – Ewelinę Moszczyńską miało być tłem dla jedzenia współwłaściciela i szefa kuchni tego miejsca – Bartosza Szymczaka. I tak też się stało, bo doświadczenie wynikające z tego co jemy, musi współgrać z tym co widzimy i co nas otacza. 

Wnętrze Rozbrat 20, niczego nie ukrywa, nie szokuje, jest proste i podkreślające kuchnię. Najważniejszy jest zachwyt nad jedzeniem. Kuchnia Bartosza Szymczaka potrzebowała przestrzeni, która byłaby z nią spójna i była na równie wysokim poziomie.

Sala główna restauracji utrzymana jest w bardziej klasycznym stylu, sala druga to drobny przejaw szaleństwa projektowego opartego na geometrycznych formach. Przestrzeń oświetlają lampy Catellani&Smith. Na ścianach znajdują się obrazy Edyty Hul – polskiej artystki wizualnej z wystawy „Jeśli możesz, ześlij deszcz”. Na stołach znalazła swoje miejsce ceramika użytkowa Arkadiusz Szweda z cyklu „Bumps 2.0”

Rozbrat 20 to miejsce stworzone zgodnie z ideą „jakość do jakości”.

Zdjęcia: ONI STUDIO, Jess Nadziejko

Rozbrat 20, 00-447 Warszawa

chili

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Tagi

Aktualności

 

Czas na rybę 2024 - konkurs kulinarny!

 

JAKUB ŻYMELSKI szef kuchni Restauracji Antonińska w Lesznie Wielkopolskim Kucharzem Roku 2024

 

Litwa w elitarnym Przewodniku MICHELIN

Udostępnij

Inne

 

Disfrutar najlepszą restauracją świata 2024

 

"Tygle and the Stars"- duet Artur Skotarczyk i Michał Stężalski