Zapraszamy uczniów szkół gastronomicznych do udziału w konkursie
22 października w CHEFS ATELIER – siedzibie Chefs Culinar Polska w Wiskitkach odbędą się polskie eliminacje międzynarodowego konkursu kulinarno-cukierniczego dla szkół gastronomicznych Trophée Mille Poland 2024.
Formuła konkursu
Konkurs skierowany jest do uczniów szkół gastronomicznych: zawodowych, średnich i wyższych, którzy w dniu Finału międzynarodowego tj. marzec 2025 nie mogą mieć ukończonych 25 lat.
Do konkursu mogą zgłaszać się zespoły wytypowane przez szkołę o profilu gastronomicznym. Każdy z zespołów składa się z dwóch kandydatów: uczennicy i ucznia, którzy kształcą się w obszarze kuchnia i/lub cukiernia/piekarnia oraz nauczyciela, który występuje w roli trenera.
Wszystkie zainteresowane szkoły gastronomiczne prosimy o wysłanie maila na adres – z odpowiedzią na pytanie – Dlaczego chcecie wziąć udział w drugiej edycji konkursu Trophée Mille Poland 2024. W odpowiedzi Organizator prześle Regulamin i Formularz zgłoszeniowy. FORMULARZ WRAZ Z PODPISANYM REGULAMINEM NALEŻY ODESŁAĆ WYPEŁNIONY DO 20 WRZEŚNIA.
Na podstawie zgłoszeń Krajowy Komitet Organizacyjny Trophée Mille Poland 2024 wytypuje maksymalnie sześć zespołów, które zaprezentują się przed profesjonalistami i publicznością już jesienią tego roku. W jury zasiądzie czołówka polskich szefów kuchni i cukierni, autorytety w swojej dziedzinie pod przewodnictwem Karola Okrasy, Kurta Schellera i Aleksandry Sowy-Trzebińskiej.
Partnerami tegorocznej edycji są firmy: Chefs Culinar Polska, Sokołów, Callebaut Polska, San Pellegrino, Churchill, Lesaffre Polska, ChemaN
Informacja o zakwalifikowanych zespołach zostanie podana do wiadomości 23 września na stronach Patronów Medialnych