Portal Gastronomiczny

Rafał Koziorzemski

Rafał Koziorzemski polskim reprezentantem w konkursie Chefs en Or 2023

Rafał Koziorzemski wystartuje w tegorocznej edycji Chefs en Or 2023, wielki finał odbędzie się 31 października w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. O zwycięstwo powalczą kucharze z Austrii, Francji, Hiszpanii, Niemiec, Polski, Rumunii i Szwajcarii. 

Rafał Koziorzemski (Polska) – współwłaściciel i szef kuchni sopockiej restauracji Fisherman, która znalazła się w zestawieniu 50 najlepszych restauracji w rankingu Forbesa. Zwycięzca Międzynarodowego Pucharu Kulinarnego CHEF 2018 oraz The Best Chef Risning Star w 2017 r. Specjalizuje się w kuchni lokalnej, ale uwielbia nietypowe połączenia smaków.

​Rafał urodził się 26 września 1988 r. w Nowym Mieście Lubawskim, jest kucharzem rzemieślnikiem z zasadami i charakterem oraz wielką determinacją. Swoją kulinarną przygodę rozpoczął już w wieku 17 lat pracując w renomowanych restauracjach w kraju i zagranicą. Jego kunszt docenili tacy mistrzowie jak Zora Mann, czy Pedro Martin Rojo. Uwielbia zaskakujące, kontrowersyjne połączenia smakowe oraz pracę z owocami morza. Fascynują go dzikie zioła, które osobiście zbiera w lesie i przynosi do swojej kuchni. Rafał jest utalentowanym szefem kuchni, a jego upór i determinacja dąży do doskonałości.

Jak wypadnie w konkursie kulinarnym Chefs en Or dowiemy się już wkrótce. Trzymamy kciuki !

Agnieszka Ochniak

Redaktor naczelna portalu PAPAJA.PL

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Tagi

Aktualności

 

Szef kuchni Dominik Brodziak świętuje 30 - lecie pracy zawodowej

 

Tork wprowadza na rynek nowy system odświeżaczy powietrza -TorkAirFreshner

 

EMPIRYCZNY PRZEWODNIK PO RESTAURACJACH podczas Made For Restaurant

Udostępnij

 

Szef kuchni Dominik Brodziak świętuje 30 - lecie pracy zawodowej

 

EMPIRYCZNY PRZEWODNIK PO RESTAURACJACH podczas Made For Restaurant