Portal Gastronomiczny

Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie – Memoriał Mariana Tarnawskiego 2024

Konkurs „Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie – Memoriał Mariana Tarnawskiego 2024” jest poświęcony pamięci zmarłego w 2018 r. Mariana Tarnawskiego, założyciela i długoletniego prezesa firmy Las-Kalisz, powstałej 15 marca 1991 r., pasjonata zrównoważonego łowiectwa, wędkowania oraz miłośnika kuchni myśliwskiej. Konkurs ma ponadto na celu popularyzację w kraju i zagranicą dziczyzny oraz mięsa króliczego, w których przetwórstwie specjalizuje się zakład Las-Kalisz, a także promocję ich walorów żywieniowych i technik prawidłowej obróbki kulinarnej.

  Konkurs składa się z dwóch etapów:
•    etap I: kwalifikacje do Konkursu – weryfikacja przez Kapitułę Konkursu zgłoszeń nadesłanych mailowo.  
•    etap II: konkurs kulinarny, który odbędzie się w Zespole Szkół Gastronomicznych im. Karola Libelta w Poznaniu 11 kwietnia 2024 r. Spośród zgłoszeń do I etapu wyłonionych zostanie pięć dwuosobowych zespołów oraz obrońcy tytułu poprzedniej edycji. Łącznie sześć dwuosobowych drużyn zaprezentują swoje umiejętności podczas Konkursu.

UCZESTNICY KONKURSU KULINARNEGO

 Konkurs skierowany jest do osób fizycznych – kucharzy profesjonalistów, tj. kucharzy pracujących zawodowo bądź mających w chwili przystąpienia do konkursu kulinarnego przerwę w pracy zawodowej nie dłuższą niż jeden rok kalendarzowy.
Uczestnikami Konkursu mogą być osoby narodowości polskiej, jak również obcokrajowcy pracujący w polskich restauracjach.

 W II etapie Konkursu mogą wziąć udział wyłącznie kucharze wyłonieni w I etapie przez Kapitułę Konkursu.

.    Termin nadsyłania zgłoszeń upływa o północy 29 lutego 2024 r. Zespoły zakwalifikowane do II etapu zostaną wyłonione i powiadomione niezwłocznie, nie później niż w terminie do 7 dni od zakończenia przyjmowania zgłoszeń. Informacja o zespołach zakwalifikowanych do Konkursu zostanie ponadto podana do wiadomości publicznej w witrynach internetowych Organizatora oraz zainteresowanych partnerów i sponsorów oraz patronów medialnych Konkursu.

 Konkurs kulinarny odbędzie się 11 kwietnia 2024 r. w Zespole Szkół Gastronomicznych im. Karola Libelta w Poznaniu. Organizator zapewnia miejsca noclegowe dla drużyn zakwalifikowanych do II etapu Konkursu.

Kontakt

KONTAKTY W SPRAWIE PRODUKTÓW OBOWIĄZKOWYCH

Las-Kalisz: Stanisław Wojtysiak, e-mail: , tel. 695 939 333

Nestlé CHEF: j.w. (oba obowiązkowe produkty CHEF dołączamy gratis do każdego zamówienia mięsa na cele treningowe)

Skarby Serowara: Robert Niedziela, e-mail:  tel. 667 990 882

Więcej na stronie

https://www.mistrzostwadziczyzna.pl/

https://www.mistrzostwadziczyzna.pl/regulamin-1/?fbclid=IwAR2hSJ9Fq3xhdKTufj5FD2NkYXMDohEtUNcSeKZjdT_8kH6-4EeS2A5pWi4

Agnieszka Ochniak

Redaktor naczelna portalu PAPAJA.PL

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Tagi

Aktualności

 

„Polska od Kuchni” akcja promująca gastronomię startuje z XIII edycją konkursu - Złoty Widelec

 

Kto będzie polskim Chocolate Masters?

 

Fun dining. Prosto i genialnie Przemysław Klima

Udostępnij

 

„Polska od Kuchni” akcja promująca gastronomię startuje z XIII edycją konkursu - Złoty Widelec

 

Kto będzie polskim Chocolate Masters?