Portal Gastronomiczny

Kulinarny Rajd Mistrzów

Kulinarny Rajd Mistrzów 2023 zakończony !


Przemysław Szwak z Restauracji Retro w Obornikach Śląskich
zwyciężył w konkursie – Kulinarny Rajd Mistrzów 2023, otrzymując jednocześnie nominację do przyszłej edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Konkurs zagości po raz jedenasty w pięknej i gościnnej stolicy Dolnego Śląska – Wrocławiu, 27 października.

Organizatorem wydarzenia jest Haston City Hotel wraz z Polskimi Hotelami Niezaleznymi.

Tematem przewodnim dania głównego była polędwica wołowa, dereń świeży lub mrożony oraz masło.



Konkursowe zmagania oceniało doborowe JURY w składzie: Jerzy PasikowskiRobert SowaMarcin BudynekGiancarlo Russo, Kurt Scheller, Wiesław Bober, Theofilos Vafidis, Wojciech Harapkiewicz, Mateusz Jarosławski oraz Karol Okrasa  jako juror prowadzący.

W tym roku do konkursu zakwalifikowały się tylko cztery drużyny, a byli to:

PrzemysławSzwakRestauracja RetroOborniki Śląskie
PawełBłaszczykForum KulinarneWrocław
BartoszAlbosztaHotel Traugutta3Białystok
DanielPelechatyFolwark Amalia GościniecLubikówko

Zwycięzcy:

11 Kulinarny Rajd Mistrzów:

1 miejsce: Przemysław Szwak – Restauracja Retro – Oborniki Śląskie

2 miejsce: Daniel Pelechaty – Folwark Amalia Gościniec – Lubikówko

3 miejsce: Paweł Błaszczyk – Forum Kulinarne – Wrocław

4 miejsce: Bartosz Alboszta – Hotel Traugutta3 – Białystok

8 Wrocławski Kulinarny Rajd Młodych Młodych Mistrzów:

1 miejsce: Urszula Piechota – Helena Kalus – Zespół Szkół Gastronomicznych – Wrocław.

2 miejsce: Gabriela Pawłowska – Kinga Janowska – Zespół Szkół nr 1 – Świdnica.

3 miejsce: Kacper Dębicki – Kamil Drelich – Powiatowy Zespół Szkół – Oborniki Śląskie.


Nagrody:

Nagrodą w konkursie za zajęcie I miejsca było 6000 zł plus nagrody rzeczowe, za zajęcie II miejsca 4000 zł plus nagrody rzeczowe i za zajęcie III miejsca 2000 zł plus nagrody rzeczowe.

Wieczorną imprezę uświetni swoim występem Gość specjalny – Gwiazda polskiej muzyki rozrywkowej zespół KOMBI !

Zwieńczeniem całodniowej rywalizacji uczestników konkursu była uroczysta Gala połączona z ogłoszeniem wyników oraz wręczeniem nagród i dyplomów oraz podziękowań dla parterów i sponsorów.

Zdjęcia organizatorów:

Agnieszka Ochniak

Redaktor naczelna portalu PAPAJA.PL

Tagi

Aktualności

 

Darmowe szkolenia dla branży HoReCa w Instytucie Kulinarnym Transgourmet!

 

Mierzęcin Horse Show w Pałacu Mierzęcin już w maju

 

Remont po pożarze domu Ewy i Piotra Michalskich

Udostępnij

 

Znamy laureatów konkursu Chefs en Or dla uczniów szkół gastronomicznych

 

Host Hotel Restaurants Cukrownia Żnin 2024 - konkurs kulinarny dla profesjonalistów oraz uczniów