Portal Gastronomiczny

Kulinarny Rajd Mistrzów 2023 we Wrocławiu

27 października Kulinarny Rajd Mistrzów po raz jedenasty odbędzie się w stolicy Dolnego Śląska – Wrocławiu. Organizatorem wydarzenia jest Haston City Hotel wraz z Polskimi Hotelami Niezależnymi. Konkurs jest nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.

Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych będzie czuwać jury w składzie. Ekspertami oceniającymi efekty pracy kucharzy będą: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Kurt Scheller, Wiesław Bober, Theofilos Vafidis, Wojciech Harapkiewicz, Mateusz Jarosławski oraz Karol Okrasa (juror prowadzący).

Zawodnicy

Do ścisłego finału jury pod przewodnictwem Jerzego Pasikowskiego zakwalifikowało:

Przemysław Szwak (restauracja Retro – Oborniki Śląskie)

Paweł Błaszczyk (Forum Kulinarne – Wrocław)

Bartosz Alboszta (Hotel Traugutta3 – Białystok)

Daniel Pelechaty (Folwark Amalia Gościniec – Lubikówko)

Informacje dodatkowe: Haston City Hotel, tel. +48 071 32 09 720 / 721, mob. 506 006 117 lub 512 71 90 63;

REGULAMIN KONKURSU 11_OGLNOPOLSKIKONKURSKULINARNY_2023_REGULAMIN_s

FORMULARZ ZGŁOSZENIA  Formularz_zgloszeniowy_KulinarnyRajdMistrzow2023_s

W ogólnopolskim konkursie będzie uczestniczyło 8 szefów, wyłonionych na podstawie konkursu zgłoszeń. Kucharze rozpoczną swoje zmagania 27 października, o godzinie 9.00 a zakończą około godziny 14.00.

Nagrodą w konkursie za zajęcie I miejsca jest 6 tys. zł brutto plus nagrody rzeczowe , za zajęcie II miejsca 4 tys. zł brutto plus nagrody rzeczowe i za zajęcie III miejsca 2 tys. zł brutto plus nagrody rzeczowe

Temat

Tematem bieżącej edycji konkursu jest Konkurencja główna:

Danie główne (9 talerzy):

polędwica wołowa, dereń świeży lub mrożony, masło

Uwaga! – można przywieźć przygotowany wcześniej wywar do sosu lub wywar do przygotowania kaszy czy ryżu.

Czas przygotowania dania głównego 45 minut.

Wszystkie wymienione składniki przystawki oraz dania głównego muszą obowiązkowo zostać wkomponowane w potrawę, nie mogą występować jako element dekoracyjny.

Gala

Zwieńczeniem całodniowej rywalizacji uczestników konkursu będzie uroczysta Gala połączona z ogłoszeniem wyników oraz wręczeniem nagród i dyplomów.

Agnieszka Ochniak

Redaktor naczelna portalu PAPAJA.PL

Tagi

Aktualności

 

Bulion na każdą porę roku – w trosce o dobre samopoczucie i urodę.

 

Litwa nowy kierunek dla miłośników dobrych smaków – kolejny kraj bałtycki w przewodniku Michelin

 

Selgros HoReCa zaprasza na Targi Gastro Hotel w Kołobrzegu

Udostępnij

 

Bartłomiej Pawlikowski i Marcin Klóska zwyciężyli w Mistrzostwach Polski w Przyrządzaniu dziczyzny!

 

Host Hotel Restaurants Cukrownia Żnin 2024 - konkurs kulinarny dla profesjonalistów oraz uczniów