Przez zmysły do błogostanu – stary kontynent
10 czerwca 2023 r.
19:45
Rozgość się…na starym kontynencie i odkryj tajemnice europejskiego wina i klasycznej kuchni, w której wciąż zaskakuje. W to czerwcowe spotkanie zapraszamy na klasyki kuchni europejskiej. – SHUUM HOTEL
Czerwcowe spotkanie poprowadzi Michał Bardel, redaktor naczelny magazynu „Czas wina” i autor książek „Mokra robota” i „Zbrodnie i wina”. Kolację podyktują klasyki kuchni francuskiej, szwajcarskiej, włoskiej, hiszpańskiej, niemieckiej i węgierskiej. Sięgniemy zarówno do przepisów historycznych, jak i nowoczesnych wydań. Wspólnie poszukamy wspólnego mianownika dla dań i słodyczy. Zderzymy francuski konserwatywny kulinarny styl z urokliwą prostotą i produktową jakością Włochów, a także podamy najbardziej rozpoznawalne sery, z których słyną poszczególne państwa.
W programie:
19:45 – powitanie w hotelowym lobby
20:00 – kilkudaniowa kolacja degustacyjna z selekcją win, z widokiem na nadmorski park krajobrazowy* / restauracja północna
23:00 – zakończenie spotkania
Spotkanie odbywa się w restauracji północnej w hotelu Shuum (ul. T. Kościuszki 17 w Kołobrzegu), obejmuje kilkudaniową kolację degustacyjną z selekcją win i jest biletowane. Cena biletu jednego wydarzenia: 480 PLN/os. do nabycia poprzez poniższy klawisz.
Serdecznie zapraszamy!
* ilość miejsc jest ograniczona. Kontakt: +48 604 552 699,