Portal Gastronomiczny

Spotkania nad morzem w SHUUM HOTEL

Przez zmysły do błogostanu – stary kontynent

10 czerwca 2023 r.

19:45

null

Rozgość się…na starym kontynencie i odkryj tajemnice europejskiego wina i klasycznej kuchni, w której wciąż zaskakuje. W to czerwcowe spotkanie zapraszamy na klasyki kuchni europejskiej. – SHUUM HOTEL

Czerwcowe spotkanie poprowadzi Michał Bardel, redaktor naczelny magazynu „Czas wina” i autor książek „Mokra robota” i „Zbrodnie i wina”. Kolację podyktują klasyki kuchni francuskiej, szwajcarskiej, włoskiej, hiszpańskiej, niemieckiej i węgierskiej. Sięgniemy zarówno do przepisów historycznych, jak i nowoczesnych wydań. Wspólnie poszukamy wspólnego mianownika dla dań i słodyczy. Zderzymy francuski konserwatywny kulinarny styl z urokliwą prostotą i produktową jakością Włochów, a także podamy najbardziej rozpoznawalne sery, z których słyną poszczególne państwa.

W programie:

19:45 – powitanie w hotelowym lobby
20:00 – kilkudaniowa kolacja degustacyjna z selekcją win, z widokiem na nadmorski park krajobrazowy* / restauracja północna
23:00 – zakończenie spotkania

Spotkanie odbywa się w restauracji północnej w hotelu Shuum (ul. T. Kościuszki 17 w Kołobrzegu), obejmuje kilkudaniową kolację degustacyjną z selekcją win i jest biletowane. Cena biletu jednego wydarzenia: 480 PLN/os. do nabycia poprzez poniższy klawisz.

Serdecznie zapraszamy!

* ilość miejsc jest ograniczona. Kontakt: +48 604 552 699,

Agnieszka Ochniak

Redaktor naczelna portalu PAPAJA.PL

Tagi

Aktualności

 

Bulion na każdą porę roku – w trosce o dobre samopoczucie i urodę.

 

Litwa nowy kierunek dla miłośników dobrych smaków – kolejny kraj bałtycki w przewodniku Michelin

 

Selgros HoReCa zaprasza na Targi Gastro Hotel w Kołobrzegu

Udostępnij

Inne

 

Selgros HoReCa zaprasza na Targi Gastro Hotel w Kołobrzegu

 

Konferencja pt. „Turystka kulinarna na rzecz dziedzictwa kulturowego”