Portal Gastronomiczny

POLAND 100 BEST RESTAURANTS AWARDS 2024

Premiera XIII edycji Przewodnika Poland 100 Best Restaurants, który tworzy kulinarną mapę Polski, ogłoszenie listy 100 najlepszych restauracji w Polsce i wręczenie nagród dla szefów kuchni, którzy swoją pracą, osiągnięciami i doświadczeniem promują polską gastronomię w kraju i zagranicą, inspirują i wytyczają nowe, kulinarne trendy odbędzie 29 kwietnia 2024 r. w Majątku Howieny.

W wydarzeniu weźmie udział ponad 200 właścicieli i szefów kuchni restauracji, które znalazły się na liście Poland 100 Best Restaurants 2024. Podczas Gali poznamy najlepszą restaurację i karczmę w Polsce.

Wszystkie restauracje są uszeregowane według „Poland 100 Best Restaurants Score” na podstawie kompilacji przewodników i recenzji online. Dla każdej restauracji obliczana jest średnia wszystkich standardowych ocen, recenzji, ważona wskaźnikiem wiarygodności każdego źródła wraz z oceną inspektorów przeprowadzoną podczas badania Mystery Shopping.

Nagrody będą przyznawane w pięciu grupach : jeden widelec, dwa widelce, AWARD OF EXCELLENCE – 3 widelce, BEST OF AWARD OF EXCELLENCE – 4 widelce, GRAND AWARD – 5 widelców. Restauracje i karczmy, które otrzymały 1 lub 2 widelce zostaną ogłoszone na stronie www.poland100bestrestaurants.pl

Podczas Gali przyznane zostaną również nagrody specjalne m.in. w kategoriach – Szef Kuchni Roku, Osobowość Kulinarna Roku, Szef Kuchni Jutra, Kucharz Odkrycie Roku, Kucharz Młody Talent.

Gala jest formą podziękowania wszystkim, którzy tworzą i rozwijają scenę gastronomiczną w Polsce. Twórcom listy Poland 100 Best Restaurants zależy na promowaniu miejsc tworzonych z pasją, przy zachowaniu najwyższej jakości. Gala i przewodnik to również świetne podsumowanie tego, co dobrego wydarzyło się w polskiej gastronomii i jednocześnie doskonały impuls do dalszego rozwoju branży restauracyjnej.

Kto wygrywał do tej pory? Dotychczasowi laureaci w kategorii – NAJLEPSZA RESTAURACJA W POLSCE:

2023 – DRUKARNIA SMAKU – ZAKOPANE

Szef kuchni Karol Górka

2022 – STARA WOZOWNIA – MAŁA WIEŚ

Szef kuchni Sebastian Olma

2021 – LA BRASSERIE MODERNE – WARSZAWA

Szef kuchni Maciej Majewski

2019 – PLATTER BY KAROL OKRASA – WARSZAWA

Szef kuchni Karol Okrasa

2018 – WODNA WIEŻA – PSZCZYNA

Szef kuchni Dominik Duraj

2017 – N31 RESTAURANT&BAR – WARSZAWA

Szef kuchni Robert Sowa

2016 – AMBER ROOM – WARSZAWA

Szef kuchni Robert Skubisz

2015 – RESTAURACJA STREFA – WARSZAWA

Szef kuchni Jarosław Walczyk

2014 – RESTAURACJA BELVEDERE W ŁAZIENKACH KRÓLEWSKICH – WARSZAWA

Szef kuchni Adam Komar

2013 – RESTAURACJA ROMANTYCZNA HOTEL SPA DR IRENA ERIS – WZGÓRZA DYLEWSKIE

Szef kuchni Bartosz Budnik

2012 – RESTAURACJA TAMKA 43 – WARSZAWA

Szef kuchni Robert Trzópek

2011 – RESTAURACJA BELVEDERE W ŁAZIENKACH KRÓLEWSKICH – WARSZAWA

Szef kuchni Adam Komar

Więcej informacji na https://www.poland100bestrestaurants.pl/

Agnieszka Ochniak

Redaktor naczelna portalu PAPAJA.PL

Tagi

Aktualności

 

Dania z lodami Schöller – gorący trend 2024 roku

 

Joanna Brodzik ambasadorką marki Fine Life

 

Wynajem długoterminowy receptą na zmniejszanie kosztów operacyjnych w HoReCa

Udostępnij

Inne

 

Mierzęcin Horse Show w Pałacu Mierzęcin już w maju

 

Światowy Kongres WorldChefs 2024 w Singapurze