Portal Gastronomiczny

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów -08.10

WIELKIE NAZWISKA. BIEŻĄCE TEMATY.


Nowoczesne przywództwo. Jak ocenić i wybrać produkt do profesjonalnej kuchni? Kuchnia włoska. Jak z sukcesem prowadzić restaurację, kawiarnię, stołówkę? Jak zmienia się polski gastrorynek i jak skutecznie radzić sobie ze zmianą.

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów to największe tego typu spotkanie dla gastronomii w Polsce. Odbędzie się on 08 października 2023 w EXPO XXI, ul. Prądzyńskiego 12/14 w Warszawie. Znamy już szczegółową agendę wystąpień na scenie głównej wydarzenia. Na scenie pojawi się wielu uznanych i rozpoznawalnych ekspertów, którzy poruszą następujące tematy:

Program

edycja 2024

PROGRAM


SESJA PRZEDPOŁUDNIOWA

Beata Bilska

Czy żywność w Polsce jest bezpieczna? Czy to prawda, że polskie produkty rolne są lepsze?

9:00

Cristina Catese                                  

Kuchnia włoska jest prosta, ale nieoczywista

9:20

Rozmowa z Martą Stańczak

Zrównoważone jedzenie – co to właściwie znaczy?

9:50

DEBATA: Jarosław Walczyk, Jarosław Uściński, Marta Stańczak, moderator – Rafał Krzycki

Co to znaczy dobry produkt? Jak nie zgubić smaku i znaleźć kompromis między jakością i ceną?

10:05


gen. Mieczysław Bieniek                         

Efektywne przywództwo w XXI wieku

10:30

Janusz Profus                     

Słodki biznes. Jak otwierać i prowadzić kawiarnio-cukiernię?

11:20

SESJA POPOŁUDNIOWA

DEBATA: Hubert Cygan, Ewa Kołakowska i Agata Czyż, Aleksandra Dojnikowska, moderator – Paweł Gruba

Jak zarobić na gastronomii? Czy istnieje recepta na sukces? 

12:50

Radosław Stawiarski

Rentowny punkt żywienia zbiorowego. Czy to możliwe?

13:35

prof. Tomasz Szlendak

Jak przemiana polskich stylów życia wpływa na jadanie w domu i poza nim?

13:55

Jacek Walkiewicz

Pełna moc w czasach zmian

14:35

DEBATA: Agnieszka Tokarz, Grzegorz Sojka, moderator – Marcin Dyrda

Jak osiągnąć sukces w prowadzeniu cateringu dietetycznego?

15:35

Cristina Catese, Andrea Camastra, Fabio Pantano, Livio Marino, Carlo Bognolo, Alan Penone, Maicol Guazzini, Carlo Asuni, Edoardo Mallozzi

Pasta fresca: innowacyjne techniki wykorzystania tradycyjnych produktów w kuchni włoskiej. 

16:15

Miejsce

(9:00 – 17:00) EXPO XXI, ul. Prądzyńskiego 12/14, Warszawa

Agnieszka Ochniak

Redaktor naczelna portalu PAPAJA.PL

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Tagi

Aktualności

 

Rozmowa z Jakubem Żymelskim laureatem WKR 2024

 

Winterhalter - zastosuj ten trik, a Twój personel będzie bić się o pracę na zmywaku

 

Obchody 80 rocznicy Powstania Warszawskiego na Woli

Udostępnij

Inne

 

Obchody 80 rocznicy Powstania Warszawskiego na Woli

 

Mięsne Specjały Polskiej Kuchni - Instytut Kulinarny Transgourmet”! Finał już w piątek