Portal Gastronomiczny

Rozdano nagrody złotego widelca

Złote Widelce rozdane – XII edycja „Konkursu Polska od Kuchni”!

W dniu 27.04.2024 odbyła się Wielka Gala XII edycji „Konkursu Polska od Kuchni” podczas której zostały wręczone najlepszym restauracjom w Polsce nagrody – Złote Widelce.

Podczas ceremonii odbyła się również druga edycja godła promocyjnego CHEFS CHOICE. Nagroda jest przyznawana przez Stowarzyszenie Kucharzy Polskich i Fundację WIP firmom z sektora HoReCa potwierdzającą wysoką jakość oferowanych produktów.

Kapituła Konkursu przyznała również wybitnym kucharzom – autorytetom w środowisku 3 zaszczytne tytuły ARCYMISTRZ SZTUKI KULINARNEJ.
Lista nagrodzonych:

LAUREACI CHEFS CHOICE

SEROWARNIA NA ZIELONEJ ŁĄCZCE

ROYAL APLE PRODUCENT firma ACTIV

PACZKA WĘDLIN Z RUSIBORZA

ARCYMISZTRZOWIE SZTUKI KULINARNEJ

MARCIN SOBOL PREZES STOWARZYSZENIA EURO TOQUES POLSKA

BARTOSZ PETER INSTYTUT KULINARNY TRANSGOURMET

MICHAŁ MATUSZEWSKI SZEF KUCHNI RESTAURACJI I LOVE ITALY

JAROSŁAW UŚCIŃSKI PREZES OGÓLNOPOLKIEGO STOWARZYSZENIA SZEFÓW KUCHNI I CUKIERNI

NAGRODY SPECJALNE

KATARZYNA BOSACKA ,, ZA PROPAGOWANIE ZDROWEGO STYLU ODZYWIANIA”

LUBIANA LIDER RYNKU PORCELANY W POLSCE


SZEF KUCHNI ROKU 2024 PATRYK KOTARBA

MANAGER ROKU 20244 W GASTRONOMII JUSTYNA OSSOWSKA RESTAURACJA RyBaśkA

ODKRYCIE GASTRONOMICZNE ROKU MY PLACE BAR & RESTAURANT HOTEL MY STORY GDYNIA

DEBIUT GASTRONOMICZNY ROKU 2024 RESTAURACJA PRIMITIVO KUCHNIA I WINO WARSZAWA

HOTELOWA RESTAURACJA ROKU 2024 RESTAURACJA PRZĘDZALNIA ,,Hotel Fabryka Wełny” PABIANICE

KOBIECY WYMIAR W GASTRONOMII RESTAURACJA KUŹNIA SMAKÓW ZŁOTY STOK

NAJLEPSZA RESTAURACJA NA KURPIACH RESTAURACJA MIODOWA HOTEL KORONA OSTROŁEKA

NAJLEPSZA RESTAURACJA NA KASZUBACH RESTAURACJA MAŁA CEGIELNIA MISZEWO

NAJLEPSZA RESTAURACJA RODZINNA W 2024 ROKU W GDAŃSKU RESTAURACJA FENOMEN

SKLEP GASTRONOMICZNY ROKU 2024 STREFA RYBNA WARSZAWA

CUKIERNIA ROKU 2024 W POLSCE PASTICCERIA GELATERIA MIGNONTOP MARKA ZŁOTEGO WIDELCA

NAGRODY ZŁOTY WIDELEC

KUCHNIA AUTORSKA

RESTAURACJA REPUBLIKA RÓŻ by Andrzej Gołąbek POZNAŃ

RESTAURACJA MOONSFERA WARSZAWA

RESTAURACJA SCORIA BYDGOSZCZ

KUCHNIA POLSKA

RESTAURACJA ŚWIĘTOSZEK TARTUFE WARSZAWA

RESTAURACJA KUCHARIA 2 GDAŃSK

KUCHNIA WĘGIERSKA

RESTAURACJA BALATON ZABRZE

KUCHNIA AZJATYCKA

RESTAURACJA TRAN TRAN

KUCHNIA GALICYJSKA

WILLA BIAŁA WARSZAWA

KUCHNIA UKRAIŃSKA

INSPECTOR LOUGNE WARSZAWA

KUCHNIA MIĘDZYNARODOWA

RESTAURACJA CANONE SHOW

KUCHNIA EUROPEJSKA

REZO RESTRO & BAR SUCHA BESKIDZKA

RESTAURACJA MONTE CARLO KIELCE

RESTAURACJA SZEROKA 9 TORUŃ

RESTAURACJA U KELNERÓW ZABRZE

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA

RISTORANTE MARE e MONTI ŁÓDŹ

RESTAURACJA GIOVANI RUBINO WARSZAWA

RESTAURACJA MILANOVO WARSZAWA

RESTAURACJA BRINDISI WARSZAWA

RESTAURACJA TORMINA OŚWIĘCIM

RESTAURACJA ZIELONA GÓRKA PABIANICE

RESTAURACJA I LOVE ITALY JELENIA GÓRA

RESTAURACJA I LOVE PASTA JELENIA GÓRA

RESTAURACJA VERDE OLIVA WARSZAWA

RESTAURACJA OH WINE WARSZAWA

RESTAURACJE HOTELOWE

RESTAURACJA REGIMENT 1884 HOTEL TRAUGUTTA BIAŁYSTOK

RESTAURACJA POLSKA AIRPORT HOTEL OKĘCIE WARSZAWA

RESTAURACJA SUDAVIA HOTEL SZYSZKO SUWAŁKI

RESTAURACJA SOLMARINA GRANO HOTEL GDAŃSK

RESTAURACJA HOTELOWA ADRIA RUDA ŚLĄSKA

RESTAURACJA BESKIDZKA 40 HOTEL ALPIN SZCZYRK

RESTAURACJA BROVARNIA HOTEL GDAŃSK

RESTAURACJA HOTELU BARTAN GDAŃSK

RESTAURACJA COUNTRY CLUB ŻYWIEC JELEŚNIA

RESTAURACJA FLOR No 2 HOTEL MARIOTT WARSZAWA

JAKUBUS HOTEL & RESTAURANT WILKÓW

RESTAURACJA LALA PAŁAC BRUNÓW LWÓWEK ŚLĄSKI

RESTAURACJA SALT HOTEL COPERNICUS TORUŃ

RESTAURACJA HOTELU HUGO KĘDZIERZYN KOŹLE

RESTAURACJA HOTELOWA HOTELU PIAST OPOLE

RESTAURACJA HOTELU DA VINCI GDAŃSK


Organizatorem konkursu o Złoty Widelec była Fundacja WIP.
Gospodarzem uroczystości był AIRPORT HOTEL OKĘCIE w Warszawie.

Patronat merytoryczny:
Stowarzyszenie Euro Toques Polska,
Stowarzyszenie Kucharzy Polskich

PARTERZY:

PATRONAT MEDIALNY na projektem objęły portale gastronomiczne Papaja.pl NewsGastr oraz magazyny Restauracja, Hotelarz, Poradnik Restauratora, Szef Kuchni, Biznes Restaurację & Catering oraz Przegląd Piekarski i Cukierniczy

Patronat objęła również telewizja WIP Współpraca przy konkursie WIP BUSINESS CLUB

PARTNERZY GŁÓWNI: MUSZYNIANKA I GRUPA DE LUXE
PARTNERZY GALI TO: firma BUKAT, Fanex, M i M Rnik, Wiatrowy Sad, EJO – wędliny naturalne, PIGWONIADA, Marka DILMAH. Marka SAQUELLA, Marka DiWine, Marka LEGACY, Nalewki Staropolskie Karol Majewski i spółka

Galeria:

Link do Galerii zdjęć

https://akpa.pl/foto/wydarzenia/gala-rozdania-nagrod-zloty-widelec_71829&width=1677

Agnieszka Ochniak

Redaktor naczelna portalu PAPAJA.PL

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Tagi

Aktualności

 

Dania z lodami Schöller – gorący trend 2024 roku

 

Joanna Brodzik ambasadorką marki Fine Life

 

Wynajem długoterminowy receptą na zmniejszanie kosztów operacyjnych w HoReCa

Udostępnij

Inne

 

Wynajem długoterminowy receptą na zmniejszanie kosztów operacyjnych w HoReCa

 

THE BEST CHEF PRZEDSTAWIA (R)EWOLUCJĘ W WYBORZE NAJLEPSZYCH SZEFÓW KUCHNI