Koncert Fundacji Warszawskie Hospicjum dla Dzieci w restauracji Brindisi

Wydarzenie charytatywne Fundacji Warszawskie Hospicjum dla Dzieci w restauracji Brindisi.

Już 21 marca 2025 roku o godzinie 19:00 w Restauracji Brindisi (ul. Kasprzaka 7, Warszawa, dzielnica Wola) odbędzie się wyjątkowe wydarzenie – uroczysty wieczór charytatywny zorganizowany z okazji 30-lecia Fundacji Warszawskie Hospicjum dla To szczególny wieczór poświęcony wsparciu dzieci, a jednocześnie okazja do zapoznania się z wyjątkową ofertą kulinarną Restauracji Brindisi.
Warszawskie Hospicjum dla Dzieci, działające od 1994 roku, oferuje opiekę paliatywną dzieciom z chorobami terminalnymi oraz wsparcie ich rodzin. Organizacja zapewnia pomoc medyczną, psychologiczną i socjalną.




Z okazji 30-lecia odbywają się wydarzenia mające na celu zwiększenie świadomości o opiece paliatywnej, zbiórki funduszy i podziękowania dla darczyńców. Hospicjum kładzie także duży nacisk na edukację personelu medycznego i współpracę z innymi organizacjami.
Działalność wspierana jest przez darowizny, co umożliwia rozwój nowych programów, usług i pomocy dzieciom.
Restauracja Brindisi, jako jeden z organizatorów wydarzenia, aktywnie wspiera obchody 30-lecia Warszawskiego Hospicjum dla Dzieci. Z myślą o wyjątkowej atmosferze tego jubileuszu, Brindisi zapewni gościom wyśmienite menu oraz elegancką oprawę. Znana z wysokiej jakości usług gastronomicznych, restauracja od lat angażuje się w lokalne inicjatywy charytatywne, a jej współpraca z hospicjum to kolejny przykład na to, jak ważne jest wspólne działanie w celu wsparcia dzieci i ich rodzin.

W trakcie wydarzenia z okazji 30-lecia Warszawskiego Hospicjum dla Dzieci, prowadzącego przez Arkadiusza Janiczka – polskiego aktora filmowego i teatralnego, goście będą mieli okazję uczestniczyć w wyjątkowej kolacji w formie bufetu, oferującej szeroki wybór wykwintnych dań. Wieczór uświetnią koncerty: Małgorzaty Godlewskiej ze Studia Sztuk Scenicznych S3 oraz spektakl muzyczny Mickiewicz in Love, który przeniesie wszystkich w magiczny świat poezji i muzyki.
Podczas uroczystości odbędzie się także licytacja charytatywna, w której będzie można zdobyć unikalne przedmioty, w tym młot Anity Włodarczyk, kartkę Szymona Marciniaka z autografem przekazaną przez Hotel Arłamów, warsztat kulinarny z Leszkiem Wodnickim – finalistą programu MasterChef, pobyt w urokliwych domkach w Górach Stołowych z widokiem na Szczeliniec Wielki, koszulkę Legii z autografami piłkarzy, obrazy autorstwa Mana Art, oraz zajęcia z mistrzem Polski w szachach.
Dodatkowo, w licytacji znajdą się m.in. wejściówki na galę Fame MMA, wejściówka na finał polskiej edycji konkursu Bocuse d’Or 2025, książka szefa kuchni nagrodzonego trzema gwiazdkami Michelin, vouchery do najlepszych restauracji w Polsce, a także butelki wina z autografami braci Turnau oraz vouchery na wydarzenia kulinarne organizowane przez Restaurant Club. To tylko część niezwykłych atrakcji, które uczynią ten wieczór niezapomnianym, a także pozwolą wesprzeć szczytny cel, jakim jest pomoc dzieciom i ich rodzinom.

Patroni merytoryczni

Patronatem merytorycznym/gastronomicznym wydarzenie objęły największe stowarzyszenia kucharskie w Polsce m.in. Polska Akademia Sztuki kulinarnej ,Euro-Toques Polska, Klub Szefów Kuchni, OSSKiC, IAC Poland, Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, Chef’s Club of Greece, Kucharze Zachodniego Wybrzeża, Slow Food Polska, Poland 100 Best Restaurants oraz RestaurantClub.PL

Wszystkich, którzy pragną wesprzeć działalność Fundacji Warszawskie Hospicjum dla Dzieci i jednocześnie spędzić niezapomniany wieczór pełen sztuki, muzyki i wyśmienitych smaków, serdecznie zapraszamy do udziału w wydarzeniu. Zachęcamy media do promocji wydarzenia oraz serdecznie zapraszamy do udziału w nim.
Pokażmy jak największemu gronu jak wspólnie możemy pomagać! To doskonała okazja, by połączyć przyjemne z pożytecznym i wesprzeć tych, którzy naprawdę potrzebują pomocy.


O Fundacji

Fundacja Warszawskie Hospicjum dla Dzieci to organizacja pozarządowa. Prowadzi hospicjum domowe (Warszawskie Hospicjum dla Dzieci), które opiekuje się nieuleczalnie chorymi dziećmi w ich domach. Było to pierwsze hospicjum dziecięce w Polsce. W 2024 r. minęło 30 lat od jego powstania (1994). Hospicjum opiekuje się całymi rodzinami, oferując pomoc medyczną, psychologiczną, duchową i socjalną.

W ramach Fundacji prowadzone jest także hospicjum perinatalne, które opiekuje się rodzicami oczekującymi narodzin ciężko chorego dziecka. Rodziny pacjentów WHD nie ponoszą żadnych kosztów związanych z opieką paliatywną.


O artystkach

Małgorzata Godlewska od lat prowadzi z sukcesami autorskie Studio Sztuk Scenicznych S3.

Występowała na całym świecie, uczestniczyła w licznych spektaklach i koncertach w Japonii, Libanie, Hiszpanii, Francji, Niemczech, Wielkiej Brytanii. Jako solistka współpracowała m.in. z Teatrem Wielkim – Operą Narodową, Operą Wrocławską. Ma wielkie serce i bardzo chętnie angażuje się w akcje charytatywne.

MaNa Art to warszawska artystka, która tworzy strukturalne abstrakcje, a jej główną motywacją jest wspieranie finansowe osób i instytucji pomagających chorym dzieciom. Współpracuje z fundacjami, przekazuje obrazy na cele charytatywne, a część dochodu z całej jej działalności wspiera Warszawskie Hospicjum dla Dzieci.

Jej prace były prezentowane w.in. w Galerii Van Gogha w Madrycie, na międzynarodowych Targach Sztuki Współczesnej w Paryżu czy w Nowym Jorku.

Jest także kreatorką i producentką limitowanej kolekcji ubrań MaNa Art WEAR, z nadrukami autorskich obrazów, pod hasłem “noszę-wspieram”.


Miejsce i wstępny termin:

21 marzec 2025., w godz. 18.30-22.30

Restauracja Brindisi ul. Kasprzaka 7 lok U7 w Warszawie.

Włoska restauracja z nowoczesnym wnętrzem, ciekawą aranżacją i pyszną kuchnią.

Angażuje się w różne akcje społeczne jak i charytatywne m.in. dla Polskiej Akcji Humanitarnej, z okazji Święta Niepodległości, Powstania Warszawskiego.

Szefem kuchni jest Tomasz Tomasz Sobczyński, który współpracuje ze Stowarzyszeniem Włoskich Kucharzy oraz Europejskim Stowarzyszeniem Kucharzy Euro-Toques Polska, co czyni go nie tylko kucharzem, ale również szkoleniowcem i prawdziwym pasjonatem samej kuchni jak i całej gastronomii.

Kontakt

Kontakt w sprawie wydarzenia:
Menadżer Restauracji Brindisi Nikola Olechnowicz tel. 505 941 101
Szef Kuchni Restauracji Brindisi Tomasz Sobczyński tel. 517 162 440

Agnieszka Ochniak

Redaktor naczelna portalu PAPAJA.PL

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

 

Polak Adam Chrząstowski w Wielkim Finale Bocuse d’Or 2025 w Lyonie!

 

Sirha Lyon 2025 otwiera swoje drzwi w Eurexpo Lyon.