Portal Gastronomiczny

Dominik Brodziak 30 lecie

Szef kuchni Dominik Brodziak świętuje 30 – lecie pracy zawodowej

Przyjęciem niespodzianką, wychowankowie i przyjaciele Dominika Brodziaka, szefa kuchni Hotelu Park w Poznaniu oraz organizatora konkursu Wielkopolski Kucharz Roku, uczcili jubileusz 30-lecia pracy zawodowej swojego Mistrza, mentora i autorytetu. Wydarzenie, które odbyło się w hotelu Edison pod Poznaniem, na długo pozostanie w pamięci wszystkich zgromadzonych gości, a już na pewno niezwykle zaskoczonego Jubilata. Był to wieczór pełen emocji oraz kulinarnych wspomnień.

Spotkanie rozpoczęło się od przywitania Mistrza gromkimi oklaskami i gratulacjami. Następnie wszyscy uczestnicy zostali zaproszeni do degustacji wyjątkowej kolacji, opartej na daniach „parkowych” tj. z kart menu Hotelu Park, w którym zebrani szefowie kuchni rozpoczynali swoją zawodową karierę. W trakcie całego wieczoru, wychowankowie szefa kuchni Dominika Brodziaka wzruszali i rozbawiali wspomnieniami z lat spędzonych pod jego skrzydłami. Ich podziękowania i słowa uznania nie tylko za talent kulinarny Mistrza, ale także za jego niezwykłą życzliwość, spokój, cierpliwość i umiejętność dzielenia się wiedzą, wypełniły salę wzruszeniem.

Jednym z emocjonujących momentów było wręczenie Mistrzowi symbolicznego prezentu w postaci personalizowanego zestawu noży szefa kuchni oraz obrazu z haftowanym napisem ” W pomyśle ujawnia się Twój talent, a w wykonaniu sztuka! Dziękujemy Mistrzu za Twój talent, który nas zawiódł na szczyt kulinarnej areny. Szczęściarze Ci, którzy Twej sztuki doświadczać i smakować mogą. Wdzięczni Uczniowie i Przyjaciele”.

Wydarzenie nie tylko upamiętniło trzydzieści lat pracy Dominika Brodziaka, ale także stanowiło hołd dla jego wkładu w rozwój sztuki kulinarnej w Polsce oraz edukację kolejnych pokoleń kucharzy.

Dominik Brodziak, pełen skromności i wdzięczności, podziękował wszystkim obecnym za to niezwykłe spotkanie oraz za lata współpracy.

Życzymy Mistrzowi niesłabnącego entuzjazmu w realizacji życiowej pasji i misji.

Specjalne Podziękowania kierujemy na ręce:

Roberta Echausta za inicjatywę i ogromne zaangażowanie w organizację spotkania
Dawida Wysockiego szefa kuchni hotelu Edison, który wraz z zespołem przygotował uroczystą kolację oraz udzielił gościny!
Anny Rogozińskiej z firmy ChemaN za przygotowanie pamiątkowego obrazu

zdjęcia: Joanna Ochniak i Jakub Pindych

chili

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Tagi

Aktualności

 

„Polska od Kuchni” akcja promująca gastronomię startuje z XIII edycją konkursu - Złoty Widelec

 

Kto będzie polskim Chocolate Masters?

 

Fun dining. Prosto i genialnie Przemysław Klima

Udostępnij

Inne

 

Winterhalter przedstawia: nowe zmywarki tunelowe z Serii MT.

 

Premiera książki „Tutto Il Mare i Ryby i Owoce Morza” - Makro