Apteka św. Huberta

Młody Kreator Sztuki Kulinarnej Unilever 2024

Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2024 – XVI edycja

Z wielką radością wracamy do organizacji konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej i po kilkuletniej przerwie spowodowanej pandemią COVID-19, serdecznie zapraszamy Waszą szkołę do udziału w XVI edycji.
Od początku konkursu już ponad 1500 uczniów ze szkół gastronomicznych z całej Polski dostało niesamowitą szansę, by zdobyć nowe doświadczenia i uznanie w kulinarnym świecie. Bycie finalistą Młodego Kreatora otwiera młodym ludziom wiele nowych możliwości, a atrakcyjne nagrody dla uczestników, ich trenerów oraz szkół na pewno są dodatkową motywacją.
W tej edycji zmieniliśmy formułę – tym razem uczniowie mają za zadanie stworzyć recepturę na danie główne ze schabu wieprzowego bez kości, z dodatkiem dowolnego rodzaju Przyprawy Delikat Knorr Professional, nagrać krótki film z przygotowania dania oraz zrobić zdjęcie finalnego efektu na talerzu.

Do drugiego, ostatniego etapu – gotowania na żywo – zapraszamy 10 finalistów

Temat konkursu
Tematem XVI  edycji konkursu jest: danie główne ze schabu wieprzowego bez kości, z dodatkiem dowolnego rodzaju Przyprawy Delikat Knorr Professional.

Zmieniliśmy formułę – tym razem uczniowie mają za zadanie stworzyć recepturę,  nagrać krótki film z przygotowania dania oraz zrobić zdjęcie finalnego efektu na talerzu.

Termin nadsyłania zgłoszeń: od 31.08 do 06.10. 2024

Nagrody

Jakie nagrody czekają na wszystkich finalistów, ich trenerów i szkołę?

Za I miejsce uczestnik otrzymuje iPhone 16 Pro, odzież gastronomiczną, możliwość udziału w 3 dowolnych warsztatach III Edycji Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere  oraz „Złoty bilet”, tj. automatyczne wejście do 3. etapu rekrutacji do IV edycji Akademii Mistrzów Smaku  by Belvedere.

Trener uczestnika otrzymuje mikser KitchenAid i profesjonalną patelnię AMT.

Szkoła uczestnika zdobywa:

•                   bezpłatne warsztaty dla zwycięzcy i dziesięciu wybranych uczniów, które poprowadzi utytułowany Szef Kuchni Kamil Tłuczek, finalista konkursu Bocuse d’Or

•                   Hendichef, urządzenie multifunkcyjne Hendi

•                   profesjonalną patelnię AMT


FINAŁ

Finał odbędzie się: w Atelier ChefsCulinar we Wiskitkach 8 listopada 2024 roku (w piątek)

Regulamin

Konkurs wspierają:

Patroni medialni: Papaja, Przegląd Gastronomiczny, Poradnik Restauratora, Food Service

 Partnerzy strategiczni: Chefsculinar, Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere

 Sponsorzy nagród: Hendi, Grapil, Gastrogouss

Młody Kreator Sztuki Kulinarnej Unilever 2024
Agnieszka Ochniak

Redaktor naczelna portalu PAPAJA.PL

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

 

Dołącz do akcji #FirmyDlaPowodzian na Pomagam.pl

 

BĄDŹ FOODIE! Odkryj #FoodieMoments