Portal Gastronomiczny

Bidfood otworzył Akademię Pizzy

Akademia Pizzy w nowej odsłonie. Bidfood prezentuje specjalistyczne studio kulinarne

Specjalnie dla klientów Bidfood została otwarta Akademia Pizzy – nowoczesne studio kulinarne, które jest sercem włoskiej kuchni dla profesjonalistów branży horeca. Wyposażona w profesjonalne piece do wypieku (Scugnizzo Napoletano SCN-6 oraz OEM Supertop 635 L), a także wyspę warsztatową do pracy nad idealnym ciastem, otwiera swoje drzwi dla wszystkich, którzy chcą zgłębić tajniki przygotowywania prawdziwej włoskiej pizzy i nie tylko.

W Akademii Pizzy uczestnicy warsztatów mają niepowtarzalną okazję, aby zdobyć wiedzę na temat składników i receptur na wszystkie rodzaje włoskiego przysmaku, m.in. pizzę neapolitańską, rzymską, pinsę, czy prefermenty jak biga i poolish. Pod okiem doświadczonych pizzaiolo, zyskują szansę nie tylko na przetestowanie swoich umiejętności, ale także spróbowanie efektów swojej pracy. To wyjątkowe miejsce stworzone zostało z myślą o pasjonatach kuchni śródziemnomorskiej. Oferuje szkolenia z różnych specjałów kuchni danego kraju czy regionu.

Akademia Pizzy jest miejscem przeznaczonym przede wszystkim dla profesjonalistów z branży horeca, w tym dla restauracji serwujących kuchnię śródziemnomorską, pizzerii, trattorii, hoteli oraz lokali z włoskimi pozycjami w karcie menu. Jak mówi Patryk Bujacz, manager Pinia Food, czyli projektu poświęconego kuchni śródziemnomorskiej w Bidfood – Chcieliśmy stworzyć miejsce spotkań dla przedstawicieli włoskiej kuchni, gdzie restauratorzy będą mogli wymienić się doświadczeniami, a dwudniowy event otwarcia był pierwszym z wielu tego typu. Zależało nam na tym, aby klienci Bidfood znaleźli tutaj inspiracje, wiedzę oraz najnowsze trendy.

Uzupełnieniem oferty stworzonej specjalnie dla naszych klientów w Akademii Pizzy jest ekspozycja asortymentu win oraz alkoholi mocnych Fine Wine. Przygotowana z myślą o kuchni śródziemnomorskiej pozwala zbudować kompletną kartę menu w lokalach serwujących włoskie specjały.

Otwarcie Akademii to również okazja do pochwalenia się nowymi sprzętami, które z pewnością podniosą jakość oferowanych usług. Wśród nowości znajduje się krajalnica Berkel Volano B114, linia kuchenna marki Mareno, a także ekspres do kawy Sanremo. Te nowoczesne urządzenia zapewnią najwyższą jakość przygotowywanych potraw i napojów.

Zapraszamy wszystkich zainteresowanych do odwiedzenia Akademii Pizzy i doświadczenia wyjątkowej atmosfery tego miejsca. To idealna okazja, aby nie tylko nauczyć się, jak tworzyć doskonałą pizzę, ale także do podzielenia się pasją do włoskiej kuchni z innymi entuzjastami.

Nowy oddział Bidfood we Wrocławiu

Akademia Pizzy znajduje się w nowo otwartym oddziale Bidfood we Wrocławiu. Podczas budowy zastosowano nowoczesne, energooszczędne rozwiązania, zapewniające wydajność operacyjną na najwyższym poziomie. Magazyn jest jednym z najnowocześniejszych w Polsce, wykorzystuje innowacyjne technologie m.in. układ chłodniczy oparty na CO2 z odzyskiem ciepła oraz instalację wolną od freonu.

Wszystkie te innowacje przekładają się bezpośrednio na korzyści dla naszych klientów. Dzięki nim jesteśmy w stanie zoptymalizować szybkość obsługi, jeszcze bardziej zadbać o jakość i świeżość produktów, a także poszerzyć dostępność asortymentu.

Poniżej najważniejsze informacje:

• powierzchnia magazynowa 10 000 m2 – jest to magazyn wysokiego składowania o pojemności 12 000 palet, 21 ramp i dwie bramy poziomu 0, a ponadto biurowiec o powierzchni 1400 m2,

• flota 49 aut,

• obsługujemy 1800 klientów miesięcznie,

• realizujemy blisko 12 000 dostaw w miesiącu,

• zatrudniamy około 200 pracowników.

• całość obiektu jest zasilana agregatem prądotwórczym zabezpieczającym nasze potrzeby w 100% oraz instalacją fotowoltaiczną (biurowiec), a także kolektorami słonecznymi na rzecz CWU

• magazyn składa się z wielu komór o różnej temperaturze, które są monitorowane na bieżąco (specjalistyczny system BMS), dzięki czemu zapewniamy bezpieczeństwo oraz najwyższą jakoś naszego asortymentu.

O Bidfood

Bidfood to ogólnopolski dostawca produktów i usług dla branży horeca. Od ponad 30 lat łączy pasję do biznesu z pasją do gastronomii. W ofercie ma 7 tys. produktów z różnych dziedzin kuchni, w tym owoce, warzywa, mięsa, ryby, owoce morza, nabiał, tłuszcze, pieczywo, produkty sypkie, wegetariańskie, wegańskie, napoje, produkty non food i wiele innych. Klienci Bidfood mogą liczyć na kompleksowe wsparcie w prowadzeniu biznesu, m.in. pomoc w doborze produktów przeznaczonych dla każdego profilu gastronomii oraz szeroką ofertę szkoleń i warsztatów kulinarnych.

Agnieszka Ochniak

Redaktor naczelna portalu PAPAJA.PL

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Tagi

Aktualności

 

Dania z lodami Schöller – gorący trend 2024 roku

 

Joanna Brodzik ambasadorką marki Fine Life

 

Wynajem długoterminowy receptą na zmniejszanie kosztów operacyjnych w HoReCa

Udostępnij

Inne

 

Wynajem długoterminowy receptą na zmniejszanie kosztów operacyjnych w HoReCa

 

THE BEST CHEF PRZEDSTAWIA (R)EWOLUCJĘ W WYBORZE NAJLEPSZYCH SZEFÓW KUCHNI