Portal Gastronomiczny

Dania z lodami Schöller - inspiracje dania

Dania z lodami Schöller – gorący trend 2024 roku

Dzisiaj kuchnia to nie tylko sztuka przygotowywania posiłków, ale również niekończące się pole do eksperymentowania z różnorodnością smaków. Jeśli i Ty wciąż poszukujesz nowych zaskoczeń kulinarnych, daj się ponieść prawdziwej rewolucji smaku z marką Schöller. Poznaj najnowsze trendy i twórz dania, które zachwycą najbardziej wymagających gości.

Łącz wytrawne składniki z lodami – wyróżnij się na gastronomicznej mapie i zaskakuj niecodziennymi słodko-wytrawnymi kompozycjami.

Jednym z najbardziej interesujących trendów kulinarnych na 2024 rok jest fuzja smaków, gdzie spotykają się pozornie niepasujące do siebie składniki – w efekcie tworząc niezwykłe połączenia. Jeśli chcesz, aby Twoi goście z ciekawością podeszli do nowości w menu, zaproponuj im coś naprawdę wyjątkowego. Tutaj warto przyjrzeć się nie tylko przeciwstawnym smakom, ale także różnym teksturom, formom i… temperaturom składników. Comber jagnięcy z Lodami Pomarańczowo-Czekoladowymi z sosem pomarańczowym, Krewetki z chili i kolendrą z Sorbetem Cytrynowym, a może Kurczak w panko z Lodami Pomarańczowo-Czekoladowymi z sosem pomarańczowym? Sięgnij po niecodzienne, nowatorskie rozwiązania, które zaintrygują Twoich gości i pozwolą Ci wyróżnić się na gastronomicznej mapie.

Skorzystaj z bazy gotowych przepisów, opracowanych przez wybitnych kucharzy we współpracy z marką Schöller – oferującą unikatowe smaki i wyjątkowe rozwiązania dla gastronomii.

Wyróżnij się innowacyjnymi deserami

Desery lodowe stanowią doskonałą alternatywę dla tradycyjnych słodkości, zwłaszcza podczas specjalnych okazji – dodadzą uroku i elegancji wszelkiego rodzaju uroczystościom, od romantycznych randek po imponujące bankiety. Zadbaj o to, by Twoja oferta była na tyle atrakcyjna, by goście nie mogli doczekać się deseru.

W menu swojej restauracji umieść takie propozycje jak Grillowany ananas z Lodami Waniliowymi czy Croissant z Lodami Słona Pistacja – to delikatne, rozpływające się w ustach tekstury i bogate smaki, które zadowolą podniebienia najbardziej wymagających gości.

Intermezzo – zaskakuj także między posiłkami

W dobie szybkiego tempa życia, gdzie czas staje się luksusem, restauracje starają się nie tylko zaspokoić podniebienia swoich klientów, ale także stworzyć dla nich pełne doświadczenie kulinarne. Jednym z elementów, który może wyróżnić restaurację i sprawić, że goście poczują się wyjątkowo, jest podanie intermezzo między posiłkami.

Najczęściej jest to lekka przekąska, która ma oczyścić podniebienie i przygotować je na kolejne smaki. Świetnym przykładem intermezzo są Sorbety podawane w malutkich porcjach. Przejście od Sorbetu Malinowego do zaskakującego kurczaka w panko z Lodami Pomarańczowo-Czekoladowymi z sosem pomarańczowym może być kompletnym doświadczeniem kulinarnym, które na długo pozostanie w pamięci Twoich gości.

W wywiadzie dla Poradnika Restauratora Zbigniew Dyśko, Prezes Froneri Polska Sp. z o.o. mówi:
Gdy idziemy do restauracji, lubimy być zaskakiwani (…) Między przystawką czy zupą a kolejnym daniem klient mógłby otrzymać zaskakujące intermezzo w formie orzeźwiającego sorbetu, podanego w kieliszku na długiej nóżce lub talerzyku z listkiem mięty. To pozwoli zmienić smak, odpocząć, zaostrzyć trawienie i przygotować klienta na kolejne wrażenia kulinarne. Lody sorbetowe mogą to spełnić. Koszt jest niewielki, a satysfakcja mile zaskoczonego klienta i ranga lokalu znacznie wzrasta.”

Portal dla gastronomii fronerigastro.pl

Odkryj portal fronerigastro.pl i poznaj innowacyjne rozwiązania gastronomiczne – wyjątkowe przepisy, porady czy gotowe materiały marketingowe. To skarbnica wiedzy dla profesjonalistów, którzy chcą doskonalić swoje umiejętności w kuchni – tutaj zarówno początkujący, jak i doświadczeni kucharze mogą codziennie się inspirować, zdobywać nowe umiejętności i szlifować swój warsztat.

Kreowanie trendów w gastronomii wymaga kreatywności, smaku i odwagi. To dynamiczny proces, w którym uczestniczą kucharze, restauratorzy, konsumenci oraz różnorodne czynniki społeczne i kulturowe. Świat kulinarny stale ewoluuje, podążając za zmieniającymi się gustami, preferencjami konsumentów, ale także coraz to ciekawszą ofertą gastronomiczną i lodową na rynku – zaglądaj na fronerigastro.pl, a będziesz zawsze na bieżąco.

Więcej na stronie:

Dania z lodami Schöller - inspiracje dania
chili

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Tagi

Aktualności

 

Czas na rybę 2024 - konkurs kulinarny!

 

JAKUB ŻYMELSKI szef kuchni Restauracji Antonińska w Lesznie Wielkopolskim Kucharzem Roku 2024

 

Litwa w elitarnym Przewodniku MICHELIN

Udostępnij

 

Joanna Brodzik ambasadorką marki Fine Life

 

ALPRO Barista - roślinne zawsze pyszne