Apteka św. Huberta

Rational Sustainable Chef Challenge

Sustainable Chef Challenge powraca po raz trzeci w dniach 11-15 listopada


Finaliści zostali wybrani

Już po raz trzeci szefowie kuchni z całego świata rywalizują w konkursie Sustainable Chef Challenge. Pod hasłem „Cook for Change” (“Gotuj dla zmiany”), Sodexo i RATIONAL szukają najlepszego zrównoważonego dania.

W fazie wstępnej ośmiu szefów kuchni Sodexo pokonało konkurencję ponad 300 kandydatów z 30 krajów: Sandrine Leriche (Francja), Michał Fabiszewski (Polska), Adam Collison (Wielka Brytania i Irlandia), Gaurav Pawar (Indie), Ryan Hickey (USA), John Oliveira da Conceicao (Brazylia), Christopher Paredes (Chile) i Nabila Kerbout (Maroko). Od 11 do 15 listopada zaprezentują oni swoje kreacje przed jury ekspertów podczas finału w Paryżu. Aby zdobyć tytuł, dania muszą nie tylko dobrze smakować, ale także być w 100% roślinne, wykonane ze zrównoważonych składników i unikać marnowania żywności. Dodatkowe punkty zostaną przyznane między innymi za kreatywność, opłacalność finansową, umiejętności i techniki.


Martin Wolf, Segment Director Catering w RATIONAL: „Poprzez Sustainable Chef Challenge chcemy pokazać, jak różnorodne może być zrównoważone odżywianie. Cieszymy się, że możemy się do tego przyczynić dzięki naszym dwóm liniom urządzeń, iCombi Pro i iVario Pro”


Więcej informacji można znaleźć na kanałach społecznościowych RATIONAL
LinkedIn , Instagram and Facebook
Facebook http://facebook.com/RATIONAL.POL
Twitter    http://twitter.com/RATIONAL_AG
Youtube http://www.youtube.com/user/RATIONALAG
LinkedIn https://www.linkedin.com/company/rational-ag/


RATIONAL jest globalnym liderem rynkowym i technologicznym w zakresie termicznego przyrządzania potraw w kuchniach profesjonalnych. Lider innowacji od momentu stworzenia technologii konwekcyjno-parowej regularnie proponuje udoskonalenia swoich urządzeń dostosowując je do wymagań rynku. Obecnie w urządzeniach RATIONAL na całym świecie produkuje się dziennie ponad 130 milionów potraw. Głównym celem przedsiębiorstwa jest oferowanie jak największych korzyści szefom kuchni przyrządzającym potrawy w kuchniach całego świata. RATIONAL oferuje najlepsze w swojej klasie piece konwekcyjno-parowe iCombi oraz urządzenie multifunkcyjne iVario, które odpowiadają za 100% wszystkich procesów gotowania w profesjonalnych kuchniach. O wysokiej klasie urządzeń i uznaniu na rynku świadczy fakt, że w 2019 roku został wyprodukowany milionowy piec konwekcyjno-parowy. RATIONAL jest przedsiębiorstwem dla szefów kuchni – zatrudniając ponad 250 szefów kuchni na całym świecie, a ta zorientowana na klienta struktura tworzy podstawę dla wyjątkowego potencjału firmy.

chili

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Tagi

Aktualności

 

Przed nami 20 edycja Bocuse d'Or w Lyonie

 

Host Hotel Restaurants Cukrownia Żnin 2024 - konkurs kulinarny dla profesjonalistów oraz uczniów

 

Śniadaniowe trendy 2024 podczas BreakfastWeek

Udostępnij

 

Host Hotel Restaurants Cukrownia Żnin 2024 - konkurs kulinarny dla profesjonalistów oraz uczniów

 

Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2024 - XVI edycja zawodnic