Portal Gastronomiczny

Mistrzostwa Polski w łowieniu i przyrządzaniu karpia

Z wielką radością chcemy ogłosić i zaprosić Państwa na „I Ogólnopolski konkurs Mistrzostwa Polski w Łowieniu i Przyrządzaniu Karpia”, który odbędzie się w malowniczym hotelu położonym w sercu Mazur Zachodnich z dala od aglomeracji. Wydarzenie będzie miało miejsce 21-24.04.2023 Pałacu Mortęgi Hotel & SPA**** Skierowany jest do kucharzy na co dzień pracujących w restauracjach, restauracjach hotelowych oraz do uczniów szkół gastronomicznych.
Uczestnicy będą musieli złowić oraz przyrządzić karpia ze Stawu Mortęskiego.
W jury zasiądą kucharze o międzynarodowym pochodzeniu.
Patronat honorowy nad imprezą objął Marszałek Województwa Warmińsko-Mazurskiego Gustaw Marek Brzezin oraz Burmistrz Miasta Lubawy Maciej Radtke.
Patronat merytoryczny objęło Stowarzyszenie Kucharzy Polskich oraz Polskie Stowarzyszenie Grilla i BBQ.
Pomoc dla Uczestników przy łowieniu zaoferowała Liga Wędkarska Szynaka Meble-profesjonalni wędkarze z pasją.
Produkty które muszą zostać użyte przy przyrządzeniu potraw:
-złowiony KARP
-piwo „KOŃSKA GRZYWA”-„Kasztanka”
-produkty firmy SANTE owoce goji, suszone morele, śliwki
-ser BURSZTYN


Atrakcyjne nagrody w konkursie dla profesjonalnych kucharzy za zajęcie:
I miejsca- staż w austriackiej i niemieckiej restauracji
II miejsca – miesięczny staż w Pałacu Wiejce u doskonałego kucharza Jean Bos
III miejsca- dyplom oraz nagrodę dla każdego uczestnika z 2-osobowej drużyny trzydniowy pobyt dla dwóch osób w Pałacu Mortęgi.

Atrakcyjne nagrody dla zwycięzców

Nagrody w konkursie dla uczniów za zajęcie:
I miejsca- miesięczny staż w Pałacu Wiejce oraz szkolenie innowacyjne w Akademii Piotra Smoleńskiego
II miejsca- miesięczny staż w Pałacu Mortęgi pod okiem Szefa Kuchni Daniela Twardo+ voucher na szkolenie u Szefa Kuchni Pawła Pyry
III miejsca- tygodniowy staż w hotelu Holiday Inn Gdańsk pod okiem Szefa Kuchni Piotra Domańskiego

Zgłoszenia do konkursu prosimy przesyłać na adres:

lub

Mistrzostwa Polski w łowieniu i przyrządzaniu karpia
Agnieszka Ochniak

Redaktor naczelna portalu PAPAJA.PL

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

 

Trondheim - Nowa Kulinarna Stolica Europy: Bocuse d'Or Europe 2024

 

Chefs en Or - Polska Edycja startuje kolejna odsłona konkursu dla młodych Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa