Portal Gastronomiczny

Zgłoszenia do konkursu Czas na rybę 2024

Czas na rybę 2024 – konkurs kulinarny!

Rekrutacja rozpoczęta!

W pierwszy weekend października (4-6.10.2024), na Zamku Książęcym w Niemodlinie, o zwycięstwo na najlepszą potrawę z karpia opolskiego będą walczyli uczniowie szkół gastronomicznych i profesjonaliści!

Organizatorzy – Grupa Rybacka “Opolszczyzna” i szef kuchni Kamil Klekowski zapraszają do wysyłania zgłoszeń, na które czekają do 13 września!

Produkty obowiązkowe

W konkursowej potrawie – daniu głównym, oprócz samego karpia muszą się w tym roku znaleźć dodatkowo warzywa kiszone z Gospodarstwa Rolnego Michała Sznajdera. Warzywa jakie uczestnicy mają do wyboru określone są w regulaminie.

Jeśli uczestnicy będą używali produktów tłuszczowych – zapewni je firma Bunge – właściciel marki Kruszwica. Najwyższej jakości przypraw dostarczy firma Darpol.
Jeśli uczestnicy będą używali produktów tłuszczowych – zapewni je firma Bunge – właściciel marki Kruszwica. Najwyższej jakości przypraw dostarczy firma Darpol.

Jest o co walczyć!

Nie tylko prestiż i dobra zabawa!

Profesjonaliści walczą o nominację do Kulinarnego Pucharu Polski oraz nagrodę o wartości 8.000,- zł. Dodatkowo firma UNOX zaprasza lauereatów na zwiedzanie fabryki pieców we Włoszech!

Uczniowie mają do wygrania nagrody o wartości do 2.400,- zł oraz minimalnie tygodniowy staż u szefa kuchni ze stowarzyszenia Euro-Toques Polska.

Data konkursu

Konkurs dla uczniów szkół gastronomicznych odbędzie się w piątek – 4 października.
W sobotę – 5 października gotować będą szefowie kuchni.

Organizatorzy zapraszają na Zamek w Niemodlinie przez cały weekend.

W niedzielę odbędzie się forum dyskusyjne z pokazami najlepszych szefów kuchni pn. “Smaczna przemiana karpia”.

Partnerzy wydarzenia

Podczas wydarzenia partnerzy będą prezentowali swoje produkty i ofertę. Będzie to doskonała okazja do nawiązania relacji biznesowych między innymi z: właścicielem Hotelu Jakubus – firmą Osadkowski sp. z o.o., producentem pieców konwekcyjnych – firmą UNOX, dystrybutorem sprzętu gastronomicznego – RM Gastro, producentem porcelany Lubiana, producentem soków – Purena, dystrybutorem przypraw – firmą Darpol, producentem produktów tłuszczowych – firmą Bunge, dystrybutorem japońskich noży KAI – Home Brand, producentem sprzętu gastronomicznego Heinzelmann.

Lista partnerów jest nadal otwarta! Zainteresowanych współpracą prosimy o kontakt telefoniczny: 535 380 010.

Kto będzie oceniał potrawy?

Już wkrótce zostanie ogłoszony skład jury! Na chwilę obecną powiemy, że będą to obiektywni profesjonaliści, z różnych środowisk kulinarnych!

Informacje o Konkursie

Informacje o konkursie można znaleźć:

Agnieszka Ochniak

Redaktor naczelna portalu PAPAJA.PL

Tagi

Aktualności

 

Rozmowa z Jakubem Żymelskim laureatem WKR 2024

 

Winterhalter - zastosuj ten trik, a Twój personel będzie bić się o pracę na zmywaku

 

Obchody 80 rocznicy Powstania Warszawskiego na Woli

Udostępnij

 

Zwycięzcy konkursu „Mięsne Specjały Polskiej Kuchni - Instytut Kulinarny Transgourmet”!

 

Mięsne Specjały Polskiej Kuchni - Instytut Kulinarny Transgourmet”! Finał już w piątek