Zapraszamy na wyjątkowy wieczór kulinarny, podczas którego zaprezentujemy tradycyjne smaki z dwóch regionów Polski. Kolację degustacyjną poprowadzą wybitni Szefowie Kuchni, wschód reprezentuje Piotr Porada – Hotel Arłamów, zachód Bogumił Przybylak – Młyńska12. Sześciodaniowe menu jest kompilacją wielkopolskich i podkarpackich dań gdzie tradycja przeplata się z nowoczesnością.
Amuse / Bogumił Przybylak
Kawior, śmietana, gryka
Przystawka zimna / Piotr Porada
Jeleń, żółtko, sardele, opieńki, ogórek
Przystawka ciepła / Bogumił Przybylak
Golonka, seler, pieprz zielony
Danie główne rybne / Bogumił Przybylak
Pstrąg, maślanka, koperek, pyra
Danie główne mięsne / Piotr Porada
Sarna, kurki, bób, porzeczka
Deser / Piotr Porada
Czekolada, piwo, owoce leśne
Cena kolacji: 329 pln/ os.
Na życzenie Gości możliwość dokupienia wine paringu do dań w cenie 125 pln / jeśli chcesz zamówić wine pairing do kolacji dopisz w polu uwagi WINE PAIRING
Amuse
🍷Weingut Geil Monzernheimer Weissburgunder Trocken
Przystawka zimna
🍷Weingut Aufricht Spätburgunder
Przystawka ciepła
🍷Weingut Aufricht Riesling “Lilie” Trocken
Danie Główne Rybne
🍷Weingut Aufricht Sauvignon Blanc “Lilie” Trocken
Danie główne mięsne
🍷Weingut Geil Westhofener Spätburgunder
DATA
Data: 17 marca
Godzina: 19:00
Miejsce: Restauracja The Time – Poznań
Kontakt: restauracja@thetimepoznan.pl
