Portal Gastronomiczny

Expo Sweet konkurs

Mistrzostwa Polski w Deserach podczas tragów Expo Sweet

Zapraszamy do przesyłania zgłoszeń do udziału w Mistrzostwach Polski w Przygotowaniu Deseru Expo Sweet 2024.

Pula nagród to 10.000 PLN oraz nagrody rzeczowe !!!

„Polskie desery – wczoraj, dziś i jutro” Do udziału w konkursie zapraszamy wszystkie osoby pracujące w punktach gastronomicznych, restauracjach, kawiarniach, barach, hotelach, cukierniach i lodziarniach, niezależnie od ich wyuczonego zawodu.
Celem Mistrzostw jest popularyzacja sztuki cukierniczej. Imprezę objęły patronatem najważniejsze media i organizacje branżowe, a oceny prac konkursowych dokonają wykwalifikowani Jurorzy.

Organizatorem Konkursu jest EXPO SWEET EZIG – Europejskie Zgrupowanie Interesów Gospodarczych zwane dalej „Organizatorem”. Mistrzostwa odbędą się trzeciego dnia targów tj. we wtorek 27 lutego 2024 r. w Centrum Expo XXI przy ul. Prądzyńskiego 12/14 w Warszawie.
Oficjalne rozpoczęcie Mistrzostw dla Zwiedzających nastąpi o godzinie 10.00

Każdy Zespół przygotowuje dwa zestawy po osiem sztuk identycznych deserów restauracyjnych a la carte. Pierwszy zestaw ośmiu deserów to desery wykonywane z dowolnym użyciem czekolady, bez żadnych innych ograniczeń. Drugi zestaw ośmiu deserów musi mieć charakter deserów owocowych i musi być wykonany bez składników pochodzenia odzwierzęcego. Desery w ramach każdego zestawu muszą być identyczne, natomiast zestawy mogą się między sobą różnić dowolnie. Z każdego zestawu ośmiu deserów, sześć zostanie przedstawionych do oceny i degustacji dla Jurorów, zaś dwa losowo wybrane będą przekazane do zdjęcia oraz dla publiczności.

Zespoły zgłaszające się do udziału w Mistrzostwach przesyłają dane startujących Uczestników wraz z danymi do kontaktu oraz zdjęciami trzech deserów na adres: .

Zgłoszenia należy przesyłać korzystając z formularza, do którego link znajduje się na końcu regulaminu lub można go także pobrać ze strony www.exposweet.pl.

Termin nadsyłania zgłoszeń upływa 10 stycznia 2024 r.

Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc zachęcamy do wcześniejszego przesyłania zgłoszeń. Maksymalna wielkość przesłanych zdjęć nie może przekroczyć łącznie 10MB.
Liczba miejsc w Finałach Mistrzostw jest ograniczona do nie więcej niż 6 Zespołów.
Decyduje jakość prac na przesłanych zdjęciach.
Oceny prac dokona komisja kwalifikacyjna wyznaczona przez Organizatora i Patronów Merytorycznych. Zespoły zakwalifikowane do Mistrzostw będą powiadamiane o kwalifikacji e-mail lub telefonicznie przez Organizatorów. Końcową datę kwalifikacji ustala się na 17 stycznia 2024 g.23:59.

Regulamin i formularz zgłoszeniowy można pobrać Z TEJ STRONY

Pula nagród to 10.000 PLN oraz nagrody rzeczowe !!!

Agnieszka Ochniak

Redaktor naczelna portalu PAPAJA.PL

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

 

 Selgros wspiera młode talenty w Turnieju Kucharskim dla uczniów szkół gastronomicznych 

 

Dania zwycięzcą Bocuse d’Or Europe 2024