< WRÓĆ DO Księga przepisów

Crème Brûlée w kratkę

Księga Przepisów 2018-06-26
Składniki:
Składniki
1000 ml Debic Crème Brûlée
1 tacka jeżyn, brązowy cukier
 
Przygotowanie:
Podgrzać Debic Crème Brûlée do ok 70 °C.
Wylać do kwadratowych kokilek i włożyć do lodówki.
 
Wykończenie
Posypać brązowym cukrem i lekko karmelizować palnikiem.
Następnie ułożyć szablon szachownicy i posypać cukrem pudrem.
Zdjąć szablon i ozdobić jeżynami.
 
Debic – producent szerokiego asortymentu produktów nabiałowych, takich jak specjalistyczne śmietanki oraz śmietanki w sprayu, masła, gotowe do użytku bazy do deserów i inne rozwiązania. Debic stał się ekspertem w produktach nabiałowych dla piekarzy, cukierników, chocolatierów, szefów kuchni i firm cateringowych. 
Producentem marki Debic jest FrieslandCampina, która stale kładzie nacisk na promowanie jakości i doskonalenia na każdym etapie swojej działalności (poczynając od karmienia krów i dbałości o ich dobrostan, poprzez udoskonalanie  w naturalny sposób receptur, kończąc na produkcji i zachowaniu najwyższych standardów podczas dostaw).

 

< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.