< WRÓĆ DO Księga przepisów

Marynowany łosoś z sałatką z mango, fankułu, imbiru i glonów wakame, z emulsją z kolendry

Księga Przepisów 2017-09-14
Składniki:
Przygotowanie:

Z Gorczycy, sosu sojowego, miodu i octu balsamicznego przygotowujemy marynatę, w której zostawiamy świeżego łososia na trzy dni. Do ryby przygotowujemy sałatkę z mango, fankułu, imbiru i glonów wakame, którą skrapiamy sosem przygotowanym na bazie mirin (słodka, płynna przyprawa na bazie wina ryżowego), imbiru i sosu sojowego. Emulsję kolendrową przygotowujemy łącząc kolendrę, jogurt i sól.

Na talerzu układamy dwa kawałki marynowanego łososia, przybieramy sałatką, skrapiamy sosem i robimy kleksy z emulsji kolendrowej. Do dania dodajemy jeszcze krwawnik, szczawik i kwiatki kolendry.

Kobieta Szef Gault&Millau Tour– Patrycja Stefanów-Kot z restauracji Koncertowa w Krynicy-Zdrój 

 

 

< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.