< WRÓĆ DO Księga przepisów

MARTINEZ

Księga Przepisów 2017-01-04
Składniki:

Składniki:

·         50 ml Tanqueray No. TEN

·         25 ml słodkiego wermutu

·         5 ml likieru Maraschino

·         2 krople pomarańczowego bittersa

·         Zest z pomarańczy

·         Garnish: 1 wisienka koktajlowa (Maraschino)

Wskazówka: Jeśli chcesz otrzymać mroźny koktajl, przed jego przygotowaniem na około pół godziny umieść kieliszki w lodówce.

Przygotowanie:

Wszystkie składniki koktajlu (oprócz skórki pomarańczy) wlej do szklanicy lub podobnego naczynia. Dodaj lód i mieszaj przez kilkanaście sekund, aż Martinez będzie odpowiednio chłodny. Spróbuj, czy koktajl nie jest zbyt rozcieńczony i przelej przez sitko do schłodzonego kieliszka typu martini lub kupetka. Użyj obieraczki do warzyw, by obrać skórkę od pomarańczy, a następnie skręć zest nad koktajlem, by uwolnić olejki aromatyczne. Całość możesz udekorować wisienką koktajlową na wykałaczce.

 

 

< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS